Πρωινό για παιδιά: 8 τρόποι για να κάνετε ένα μπολ με βρώμη πιο γευστικό

Απογειώστε το πρωινό των παιδιών ενώ εκείνα λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες φυτικές ίνες.

Πρωινό για παιδιά: 8 τρόποι για να κάνετε ένα μπολ με βρώμη πιο γευστικό
Bigstock

Το πλιγούρι βρώμης είναι μια καλή ιδέα για πρωινό καθώς είναι χορταστικό, γρήγορο στην προετοιμασία και γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Το να σερβίρετε διαρκώς τα ίδια κάθε πρωί μπορεί να κάνει το μικρό σας να βαρεθεί.

Στην πραγματικότητα πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αναβαθμίσετε τη βρώμη και να δώσετε νέα πνοή στο πρωινό γεύμα αλλάζοντας τα παραδοσιακά πρόσθετα, δοκιμάζοντας νέους συνδυασμούς γεύσεων και εντρυφώντας σε διαφορετικές τεχνικές μαγειρέματος.

1. Ψήστε τη βρώμη

Αναμείξτε τη βρώμη με γάλα, σιρόπι σφενδάμου σπόρους chia, μούρα, ελάχιστο μπέικιν πάουντερ, λίγη κανέλα και εκχύλισμα βανίλιας και στη συνέχεια απλώστε το σε ένα ταψί και ψήστε το μέχρι να αποκτήσει μια τραγανή υφή και χρυσαφένιο χρώμα.

2. Προσθέστε κατεψυγμένα φρούτα

Για μια γλυκιά και αναζωογονητική γεύση, αναμείξτε κατεψυγμένα φρούτα όπως βατόμουρα, μάνγκο, ροδάκινα και φράουλες χωρίς να τα ξεπαγώσετε. Αυτή η νέα υφή θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών.

3. Χρησιμοποιείστε μπαχαρικά

Το απλό πλιγούρι βρώμης είναι ένας λευκός καμβάς. Πασπαλίστε με κανέλα ή τζίντζερ για γλυκές νότες ή ό,τι καρύκευμα προτιμά και μπορεί να φάει – ανάλογα με την ηλικία του- το παιδί σας. Μια ή δύο πρέζες μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην αναβάθμιση του πιάτου!

4. Τρίψτε λίγο τυρί

Το πρωινό μπολ με πλιγούρι βρώμης δεν χρειάζεται να είναι γλυκό . Αν προτιμά αλμυρές γεύσεις, ετοιμάστε το πλιγούρι βρώμης σας σαν ριζότο τρίβοντας σε παρμεζάνα και ξηρούς καρπούς.

5. Προσθέστε λαχανικά

Ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να φάει το παιδί σας περισσότερα λαχανικά είναι να προσθέσετε ψητά λαχανικά όπως κολοκυθάκια ή καρότα στο πλιγούρι βρώμης. Αυτό προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση στα δημητριακά και μπορεί να λειτουργήσει για πρωινό, ή μεσημεριανό.

Τα λαχανικά είναι απίστευτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχουν υψηλές ποσότητες απαραίτητων βιταμινών , μετάλλων, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών.

6. Ανακατέψτε με γιαούρτι

Ο συνδυασμός βρώμης με γιαούρτι θα δώσει μια πραγματικά κρεμώδη υφή και είναι πλούσιος σε διατροφικά οφέλη.

Μισό φλιτζάνι βρώμη περιέχει περίπου πέντε γραμμάρια πρωτεΐνης, αλλά αν προσθέσετε μια μερίδα γιαούρτι , μπορείτε να υπερτετραπλασιάσετε την ποσότητα στο γεύμα.

7. Συνοδέψτε με αυγά

Είτε είναι μελάτο, είτε ποσέ, είτε βραστό , ένα αυγό μπορεί να προσθέσει γεύση και υφή (συν πέντε έως οκτώ γραμμάρια πρωτεΐνης) στο πλιγούρι βρώμης. Επιπλέον, ο κρόκος που στάζει θα δώσει μια πλούσια, βουτυρώδη γεύση.

8. Μην ξεχνάτε τους ξηρούς καρπούς

Μερικά αμύγδαλα , κάσιους ή φιστίκια κάνουν ένα τραγανό μπολ. Προσοχή στις αλλεργίες !

Πηγή: self.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved