Banana bites: Απλή και υγιεινή συνταγή για νήπια με μπανάνα και γιαούρτι

Με 3 + ένα προαιρετικό ακόμη υλικό μπορείτε να φτιάξετε το πιο υγιεινό και λαχταριστό σνακ για τα παιδιά σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Banana bites: Απλή και υγιεινή συνταγή για νήπια με μπανάνα και γιαούρτι
Bigstock

Μικρά και μεγάλα παιδιά θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή. Είναι νόστιμη, υγιεινή, χρειάζονται μόνο 3 υλικά και λίγο από τον χρόνο σας για να την ετοιμάσετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 1 μεγάλη μπανάνα
  • 3 κ.τ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.τ.σ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καρπών που σας αρέσει
  • 1 κ.τ.σ. σπόρους chia ή τριμμένο λιναρόσπορο (προαιρετικά).

Οφέλη των υλικών

banana-floudes-xriseis.jpg

Μπανάνα: Μια μεσαία μπανάνα περιέχει περίπου 422mg καλίου, δηλαδή το 12% της ημερησίας συνιστώμενης ποσότητας καλίου. Το σώμα μας χρειάζεται αρκετό κάλιο για να λειτουργεί φυσιολογικά. Ο ηλεκτρολύτης αυτός βοηθά τους μυς και τα νεύρα, διευκολύνει την μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και εξισορροπεί τα επίπεδα νατρίου στο σώμα.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμίνες του συμπλέγματος B, A, ασβέστιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και ιώδιο. Aποτελεί την καλύτερη εναλλακτική πηγή ασβεστίου, τα βακτήρια που περιέχει αποκαθιστούν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, που είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και την αποφυγή γαστρεντερικών προβλημάτων και τέλος όσοι τρώνε συχνά γιαούρτι, διατρέχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν λοίμωξη του ουροποιητικού τους συστήματος.

Βούτυρο καρπών: Τα βούτυρα ξηρών καρπών είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, υγιούς λίπους και φυτικών ινών. Το βούτυρο από φιστίκια είναι μια καλή πηγή ψευδαργύρου και το βούτυρο αμυγδάλου είναι μια καλή πηγή μαγνησίου.

Σπόροι chia: Οι σπόροι Chia περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ωμέγα-3 που ωφελούν την καρδιά. Αν θέλετε, μπορείτε να τους προσθέσετε σε οποιοδήποτε τρόφιμο καθώς είναι άγευστοι προκειμένου να μειώσετε την όρεξή σας και να αυξήσετε το αίσθημα κορεσμού.

Λιναρόσπορος: Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε βιταμίνες και μέταλλα (βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, μαγγάνιο). Είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα και περιέχει διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, ενώ περιέχει και αρκετές φυτοχημικές ουσίες, με «πρωταγωνίστριες» τις λιγνάνες.

Banana Bites: Πώς θα τις φτιάξετε

Η διαδικασία για να φτιάξετε αυτές τις νόστιμες μπουκιές είναι εύκολη.

  1. Πάρτε την μπανάνα και κόψτε τη σε φέτες.
  2. Βάλτε τις φέτες επάνω σε μια λαδόκολλα.
  3. Με τον πάτο ενός ποτηριού πιέστε τις φέτες μπανάνας.
  4. Βάλτε από πάνω μικρές κουταλίτσες γιαουρτιού, βούτυρο καρπών και πασπαλίστε προαιρετικά με σπόρους chia ή λιναρόσπορο.
  5. Τοποθετήστε στην κατάψυξη και έπειτα δώστε τις στα μικρά σας να τις απολαύσουν.
https://www.instagram.com/reel/C1q7toVJFpW/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved