Τι μπορούν να φάνε τα παιδιά ως 5 ετών στο γιορτινό τραπέζι

Ιδέες για χριστουγεννιάτικα γεύματα μωρών και νηπίων.

Τι μπορούν να φάνε τα παιδιά ως 5 ετών στο γιορτινό τραπέζι
Bigstock

Οι ετοιμασίες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι έχουν ξεκινήσει από νωρίς. Τα κρέατα ψήνονται στον φούρνο, οι σαλάτες είναι έτοιμες όπως και τα ορεκτικά.

Παρότι έχετε προνοήσει για τα πάντα, εξακολουθείτε να έχετε μια αμφιβολία για το τι θα πρέπει να φάει το μικρό παιδί σας μέρα που είναι.

Η απάντηση των ειδικών είναι η εξής: Παιδιά 1-3 ετών μπορούν να καταναλώσουν, κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι και μπιφτέκια, μαγειρεμένα στον φούρνο ψητά ή στην κατσαρόλα.

Αν είναι πιο μικρά, μπορείτε να φτιάξετε ωραιότατο πουρέ με βραστό κοτόπουλο ή πατάτες.

ti-na-faei-to-moro-sto-giortino-trapezi.jpg

Φαγητό για μωρά

Τα μωρά που έχουν ξεκινήσει τις στερεές τροφές πολύ καλά αλεσμένες θα ευχαριστηθούν από τις εποχιακές γεύσεις που προσφέρονται στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μόλις κρυώσει ελαφρώς το φαγητό, βάζετε στο μπλέντερ τη μαγειρεμένη γαλοπούλα, τις βραστές πατάτες, τη σάλτσα μήλου, λίγο ζωμό κι έχετε ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο γεύμα για το μωρό σας.

Φαγητό για νήπια

Τα νήπια είναι λίγο πιο δύσκολο να ευχαριστηθούν το φαγητό τις ημέρες αυτές καθώς έχουν ήδη αρχίσει να απορρίπτουν τροφές. Μη στεναχωριέστε, όμως, το μυστικό για να κρατάτε ένα μικρό παιδί χαρούμενο στο τραπέζι είναι απλό: προνοήστε να υπάρχει τουλάχιστον ένα αγαπημένο του φαγητό. Ακόμα κι αν αρνηθεί να δοκιμάσει γαλοπούλα, σαλάτα ή άλλο κρεατικό, δεν θα μείνει νηστικό.

pasxalino-trapezi-mageiritsa.jpg

Φαγητό για μεγαλύτερα παιδιά

Τα μεγαλύτερα παιδιά περιμένουν να φάνε τα αγαπημένα τους φαγητά σε ένα γιορτινό τραπέζι. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχετε παρά να το ετοιμάσετε. Σε περίπτωση που είστε καλεσμένοι, αφήστε το να επιλέξει και να σερβίρει μόνο του τον εαυτό του.

Οι ειδικοί πάντως συμβουλεύουν τα εξής: Διασκεδάστε και απολαύστε το γιορτινό τραπέζι γιατί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των γιορτών. Τη σημερινή ημέρα επιτρέπονται ορισμένες ατασθαλίες αρκεί να έχετε ένα μέτρο στο φαγητό και το ποτό τις επόμενες ημέρες. Επίσης, μην παραλείπετε να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς δημιουργεί μία αίσθηση κορεσμού με αποτέλεσμα να λαμβάνετε μικρότερες μερίδες γευμάτων.

Και αν έχετε διάθεση, γιατί ο καιρός είναι σύμμαχος, πηγαίνετε κι έναν περίπατο. Η αυξημένη σωματική δραστηριότητα τις γιορτινές μέρες είναι ένας καλός τρόπος να ξεφουσκώσετε και να μην τσιμπολογάτε ακόμα κι αν δεν πεινάτε.

Με πληροφορίες από το mumsgrapevine.com.au

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved