Movie night: Υγιεινά σνακ που μπορείτε να φάτε εσείς και τα παιδιά βλέποντας ταινία

Υγιεινά και νόστιμα σνακ που θα γίνουν από τα αγαπημένα σας.

Movie night: Υγιεινά σνακ που μπορείτε να φάτε εσείς και τα παιδιά βλέποντας ταινία
Bigstock

Οι περισσότεροι όταν βλέπουμε ταινία, είτε στο σινεμά, είτε στην τηλεόραση, θέλουμε να τρώμε κάτι και τις περισσότερες αυτό το κάτι δεν είναι φυσικά και ό,τι πιο υγιεινό. Στις top προτιμήσεις συγκαταλέγοντα τα πατατάκια, τα έτοιμα ποπ κορν, τα ζαχαρωτά ή κάποιο άλλο junk food.

Τη συνήθεια αυτή μιμούνται και τα παιδιά. Ποιες είναι μερικές πιο υγιεινές επιλογές;

Μύρτιλα, μούρα και ρόδι

murtila.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Jess Bailey

Εκτός από πολύ υγιεινά, τα παραπάνω φρούτα είναι μικρά, ό,τι πρέπει για τσιμπολόγημα όταν βλέπετε ταινία. Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν μόλις 85 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Το ρόδι αντίστοιχα ανήκει στην κατηγορία των super foods και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά.

Στικ λαχανικών

Αντί για πατατάκια με λιωμένο τσένταρ, κόψτε αγγουράκια και καρότα σε στικ και σερβίρετέ τα με λγο γιαούρτι ανακατεμένο με άνηθο. Η τραγανή τους υφή σίγουρα θα δελεάσει τα παιδιά και επιπλέον θα τα κρατήσει χορτάτα για περισσότερη ώρα.

Τσιπς λαχανικών στον φούρνο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εντάξουμε τα λαχανικά στη διατροφή μας και ένας από τους πιο… λαχταριστούς είναι αυτός: ψήσετε πράσινα λαχανικά όπως kale και μπρόκολο στον φούρνο με λίγο λάδι και καπνιστή πάπρικα. Προσθέστε λίγο λεμόνι και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ για να τσιμπάτε όσο απολαμβάνετε την ταινία.

Σπιτικά ποπ κορν

popcorn.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / charlesdeluvio

Τα ποπ κορν είναι ένα παρεξηγημένο σνακ. Μπορεί να είναι μία υγιεινή επιλογή αρκεί να τα φτιάξετε σωστά. Κάντε τα στην κατσαρόλα με λίγο σπορέλαιο ή ελαιόλαδο και χωρίς αλάτι. Μπορείτε εναλλακτικά να βάλετε λίγη καπνιστή πάπρικα ή και κανέλα εάν θέλετε να τα κάνετε ένα πιο γλυκό σνακ.

Σπιτικά πατατάκια φούρνου

Ξεχάστε τα συσκευασμένα, γεμάτα συντηρητικά πατατάκια γιατί είναι πανεύκολο να φτιάξετε τα δικά σας σπιτικά πατατάκια φούρνου.

Τι πρέπει να κάνετε; Όσο προθερμαίνεται ο φούρνος στους 200 βαθμούς, κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και βάλτε τις σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε και απλώστε τις σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανές από τη μία πλευρά, στη συνέχεια γυρίστε τις και ψήστε για άλλη τόση ώρα και από την άλλη.

Με πληροφορίες από verywellfit.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved