Όσο περισσότερο αγκαλιάζετε τα παιδιά σας τόσο περισσότερο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός τους

Η αγκαλιά ευνοεί την ανάπτυξη του παιδιού από τη γέννηση μέχρι την ενηλικίωση.

Όσο περισσότερο αγκαλιάζετε τα παιδιά σας τόσο περισσότερο αναπτύσσεται ο εγκέφαλός τους

Πρέπει κάθε μέρα να δείχνετε την αγάπη σας και τη στοργή σας στο παιδί σας, είτε με μια αγκαλιά είτε με ένα «σε αγαπώ».

Bigstock

Η αγκαλιά δεν δείχνει μόνο ότι αγαπάς το παιδί σου αλλά επίσης βοηθά και στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του!

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από την αγκαλιά της μαμάς και τη μητρική στοργή.

Αυτό συμβαίνει επειδή η ωκυτοκίνη – η ορμόνη της αγάπης στον εγκέφαλο – απελευθερώνεται όταν ένα παιδί είναι χαρούμενο. Η ωκυτοκίνη βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του παιδιού σας, το κάνει να νιώθει χαρούμενο και χαλαρό και βελτιώνει τη συνολική του ευεξία.

Τα οφέλη της αγκαλιάς και της μητρικής αγάπης

Το να είστε ζεστές και στοργικές με τα μικρά σας έχει θετικά αποτελέσματα. Όλα τα παιδιά πάντα αναζητούν την αγκαλιά της μαμάς: στα εύκολα και τα δύσκολα.

Επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις πραγματοποίησαν έρευνα για να αποδείξουν τα οφέλη που έχει η αγκαλιά στα παιδιά. Εξέτασαν τους εγκεφάλους 92 παιδιών με συμπτώματα κατάθλιψης και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά που αγκαλιάζονταν από τους γονείς τους είχαν υψηλότερη αυτοεκτίμηση, τα κατάφερναν καλύτερα ακαδημαϊκά και είχαν λιγότερα ψυχολογικά και συμπεριφορικά προβλήματα σε αντίθεση με τα παιδιά που οι γονείς τους δεν τα αγκάλιαζαν συχνά.

Έρευνα έδειξε επίσης ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν χωρίς στοργή είναι πιο πιθανό να είναι αποξενωμένα, εχθρικά, επιθετικά και αντικοινωνικά.

Πώς θα δεθείτε ακόμη περισσότερο με τα παιδιά σας

ofeli-agkalias-3.jpg

Αρχίστε από την πρώτη στιγμή που θα γεννηθούν

Κάντε περισσότερες αγκαλιές δέρμα με δέρμα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνδεθείτε με το μωρό σας. Ένα απαλό άγγιγμα είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο τα βρέφη μαθαίνουν να νιώθουν ασφάλεια, ειδικά σε περιόδους στενοχώριας.

Κάντε οπτική επαφή, μιλάτε συχνά στο μωρό σας και δίνετέ του πολλές αγκαλιές. Πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι «να αφήνουμε το μωρό να κλαίει» είναι ξεπερασμένο.

Μην ελαττώνετε τις αγκαλιές καθώς μεγαλώνουν

Μην αφήνετε τη δουλειά και την καθημερινότητα να σας στερεί αυτές τις αγκαλιές που είναι σημαντικές και ουσιαστικές για ένα παιδί. Πάντα να αγκαλιάζετε το παιδί σας πριν το αφήσετε στο σχολείο, πριν πέσει για ύπνο και πάντα να βρίσκετε μικρές αφορμές για να τα κρατάτε στην αγκαλιά σας.

Αγκαλιάστε τα όταν διαβάζετε ένα βιβλίο, μιλήστε τους, εκφράστε όλα όσα νιώθετε για εκείνα.

Αγκαλιάστε τα και αγαπήστε τα περισσότερο στην εφηβεία

Κατά την εφηβεία ίσως τα παιδιά σας να αρνούνται την αγκαλιά σας, όμως την έχουν περισσότερο από ποτέ ανάγκη. Αγκαλιάστε το παιδί σας όταν ξεσπάει, δείξτε του την αγάπη σας, ότι είστε εκεί. Αγκαλιάστε το κάθε φορά πριν φύγει για το σχολείο, ακόμη και αν δυσανασχετεί.

Πρέπει κάθε μέρα να δείχνετε την αγάπη σας και τη στοργή σας στο παιδί σας, είτε με μια αγκαλιά είτε με ένα «σε αγαπώ».

με πληροφορίες: healthymummywellness.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved