Μωράκι απολαμβάνει τα φιλιά της μαμάς του

Αυτό το βίντεο με το μωράκι να απολαμβάνει τα φιλιά της μαμάς του είναι ο ορισμός της ευτυχίας.

Τα μωρά λατρεύουν τα χάδια και τα φιλιά της μαμάς τους. Είναι από τις στιγμές που θ΄αρχίσουν να γελάνε, να βγάζουν ήχους ευχαρίστησης και ικανοποίησης.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που περιμένουν με ανυπομονησία τη μαμά τους να τα "πνίξει" ξανά στα φιλιά μετά από κάθε παύση.

Όπως το μωράκι στο βίντεο που θα δείτε. Είναι ξαπλωμένο στον καναπέ και η μαμά του, του δίνει απανωτά φιλιά στο μάγουλο. Εκείνο γελάει και βρυχάται από ευτυχία.

Πότε χαμογελούν τα μωρά

Τα παιδιά χαμογελούν πριν καν γεννηθούν από όταν ακόμα βρίσκονται στο περιβάλλον της μήτρας. Κατά τη διάρκεια της 11ης εβδομάδας κύησης, το μωρό χαμογελά, κάνει περίπλοκες εκφράσεις προσώπου, κινήσεις που όμως θεωρούνται αντανακλαστικές και υπάρχουν μέχρι και μερικές εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Το μωρό ξεκινά να χαμογελά συνειδητά περίπου στην ηλικία των δύο μηνών. Το χαμόγελο αυτό λέγεται και κοινωνικό χαμόγελο και είναι ένας τρόπος το μωρό να ανταποκριθεί στην φωνή ή το χαμόγελο των γονιών του.

Μέχρι και τον τέταρτο μήνα τα μωρά χρησιμοποιούν τα κοινωνικά χαμόγελα για να κεντρίσουν την προσοχή των γύρω τους. Δεν αποκλείεται σε αυτήν την ηλικία το μωρό να χαμογελάει στους γύρω του και για να διαδράσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved