Επιστροφή στο σχολείο μετά το Πάσχα:Όλα τα παιδιά αισθάνονται όπως ο πιτσιρικάς που πήγαινε στη Σύρο

Μια απογοήτευση την έχουν.

Επιστροφή στο σχολείο μετά το Πάσχα:Όλα τα παιδιά αισθάνονται όπως ο πιτσιρικάς που πήγαινε στη Σύρο

Όλα τα παιδιά, μπορεί να απολαμβάνουν ξέγνοιαστες πασχαλινές διακοπές, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους υπάρχει το σχολείο που σε λιγότερο από έξι μέρες ανοίγει ξανά για να τα υποδεχτεί.

Όλοι μας έχουμε υπάρξει παιδιά και όλοι μας έχουμε περάσει από τα θρανία. Όλοι μας επίσης γνωρίζουμε πώς μοιάζει εκείνο το συναίσθημα των διακοπών (χριστουγεννιάτικων, πασχαλινών, καλοκαιρινών) και όλοι μας ξέρουμε από πρώτο χέρι πώς είναι να γνωρίζεις ότι σε μία, δύο, πέντε ή δέκα μέρες θα γυρίσεις στο σχολείο. «Τραυματικές» εμπειρίες που τώρα -που έχουμε μεγαλώσει- αναπολούμε και φυσικά λέμε πού και πού εκείνη την φράση που ακούγαμε από άλλους μεγαλύτερους να λένε «θα μεγαλώσεις και θα σου λείψει το σχολείο!».

Τα παιδιά όμως, δεν βρίσκονται σε αυτή τη φάση. Δεν πρόκειται ποτέ να σου πουν ότι περιμένουν πώς και πώς να επιστρέψουν στην τάξη τους, ειδικά τα μεγαλύτερα, που γνωρίζουν ότι μετά το πέρας των μαθημάτων, αρχίζουν οι επαναλήψεις και οι εξετάσεις.

Πώς νιώθουν τα παιδιά τις τελευταίες μέρες των διακοπών;

Όπως ο πιτσιρικάς που πήγαινε στη Σύρο με τους γονείς του πριν μερικές ημέρες για να περάσει τις γιορτές του Πάσχα.

Πριν καν φτάσει στο νησί για τον εορτασμό του Πάσχα... απογοητεύτηκε στο λιμάνι του Πειραιά μόλις συνειδητοποίησε πως σε μία εβδομάδα ξαναρχίζει το σχολείο.

«Μου έφυγε η όρεξη τώρα που το σκέφτηκα...», ακούγεται να λέει στη δημοσιογράφο και εμείς στο πρόσωπό του είδαμε το ύφος που έχουν τα παιδιά μας, τώρα που πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στη λήξη των διακοπών τους.

Είναι απολαυστικός. Δείτε τον στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved