Το tip της μαμάς: 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο

Πράγματα που θα σώσουν τα ρούχα σας και θα κρατήσουν τα χρώματα ζωηρά και τις στάμπες στη θέση τους.

Μαργαρίτα Νικολάου
Το tip της μαμάς: 6 πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο
Bigstock

Με ποιο τρόπο βάζετε πλυντήριο; Τι κάνετε; Αδειάζετε το καλάθι με τα άπλυτα, χωρίζετε τα χρωματιστά από τα λευκά και τα μαύρα και έπειτα προγραμματίζετε τις πλύσεις.

Ωστόσο, υπάρχουν 6 πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν κάνουν με αποτέλεσμα να καταστρέφουν τα ρούχα τους.

Πώς να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων με λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα

Τι να κάνετε πριν πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν;

Να κλείνετε τα φερμουάρ

Αντί να βάλετε τις ζακέτες και τα φούτερ στο πλυντήριο με ανοιχτά τα φερμουάρ, κλείστε τα και έπειτα βάλτε τα στον κάδο του πλυντηρίου.

Αδειάστε τις τσέπες

Μπορεί να πιστεύετε ότι οι τσέπες και δη των παιδιών δεν έχουν τίποτε μέσα, άρα δεν υπάρχει και λόγος να τις ελέγξετε, όμως στην πραγματικότητα τα παιδιά εκεί μέσα κρύβουν και φυλάσσουν πολλά πράγματα. Χαρτάκια, φύλλα, χαλικάκια.

Tips για μαμάδες: Λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε το πλυντήριο ρούχων

Γυρίστε τα μπλουζάκια από την ανάποδη

Τα μπλουζάκια που έχουν στάμπες (μακρυμάνικα & κοντομάνικα) θα πρέπει να τα γυρίζετε από την ανάποδη για να τα πλύνετε, ώστε να μην καταστραφούν.

«Ανοίξτε» τις κάλτσες από την καλή

Δεν είναι λίγες οι φορές που πετάμε κάλτσες και καλτσάκια στο πλυντήριο είτε από την ανάποδη, είτε έτσι όπως τις βγάζουμε και μοιάζουν με μπάλες. Για να πλυθούν σωστά θα πρέπει να «ανοίγετε» τις κάλτσες και να τις βάζετε στο πλυντήριο από την καλή και όχι από την ανάποδη πλευρά.

Βάλτε τα σουτιέν και τα εσώρουχα σε διχτάκι

Αν θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των σουτιέν σας θα πρέπει να τα βάζετε να πλυθούν μέσα σε διχτάκι. Πάντα να κουμπώνετε τα κουμπώματα πριν τα βάλετε στο δίχτυ.

Στο δίχτυ επίσης πρέπει να βάζετε και τα ευαίσθητα εσώρουχα. Τα βαμβακερά μπορείτε να τα βάλετε να πλυθούν κανονικά στον κάδο πλυντηρίου.

Απορρυπαντικό και μαλακτικό

Πριν βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο ρίξτε στον κάδο την κάψουλα με το απορρυπαντικό και το ενισχυτικό αρώματος σε μικροκάψουλες - αν χρησιμοποιείτε. Διαφορετικά βάλτε στις θήκες του πλυντηρίου το απορρυπαντικό και το μαλακτικό ρούχων, όπως κάνετε συνήθως.

https://www.instagram.com/reel/C4PmKntNFO4/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved