Το tip της μαμάς: Το κόλπο με το αλάτι στο σφουγγάρι πριν πλύνετε τα πιάτα

Κι όμως, το αλάτι διατηρεί το σφουγγάρι καθαρό. 

Το tip της μαμάς: Το κόλπο με το αλάτι στο σφουγγάρι πριν πλύνετε τα πιάτα
Bigstock

Τα σφουγγάρια λόγω της συχνής χρήσης τους στην κουζίνα , αρχίζουν να μυρίζουν, να φθείρονται αλλά και να γεμίζουν βακτήρια.

Ένας απλός και εύκολος τρόπος να τα …αναζωογονήσετε είναι τα αλάτι.

Αυτό το προϊόν που χρησιμοποιείτε στη μαγειρική, μπορεί επίσης να καθαρίσει τα σφουγγάρια εξαλείφοντας βακτήρια και βρομιές, παρατείνοντας έτσι τη χρησιμότητά τους.

sfouggari-gia-ta-piata-tips.jpg

Αλάτι στα σφουγγάρια

Το μούλιασμα των σφουγγαριών σε διάλυμα θαλασσινού νερού είναι μια αποτελεσματική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή για την απολύμανση και την απόσμηση σφουγγαριών χωρίς σκληρά χημικά. Αυτή η φιλική προς το περιβάλλον μέθοδος παρατείνει τη διάρκεια ζωής του σφουγγαριού και μειώνει τα απορρίματα, καθιστώντας το μια οικονομικά αποδοτική και χωρίς χημικά επιλογή για τη διατήρηση μιας καθαρής κουζίνας.

Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλάτι για να παρατείνετε τη χρησιμότητα ων οικιακών σφουγγαριών:

Αλατόνερο για απολύμανση σφουγγαριών

Διαλύστε ¼ φλιτζάνι αλάτι (επιτραπέζιο, θαλασσινό αλάτι ή αλάτι kosher) σε ζεστό νερό. Βεβαιωθείτε ότι το αλάτι είναι πλήρως διαλυμένο για να αποφύγετε λειαντικά σωματίδια που μπορεί να καταστρέψουν τις ίνες του σφουγγαριού.

Στη συνέχεια, βυθίστε το σφουγγάρι στο διάλυμα, αφήνοντάς το να μουλιάσει για αρκετές ώρες. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να το αφήνετε να μουλιάσει όλη τη νύχτα. Το αλάτι θα κάνει τα μαγικά του αποστειρώνοντας το σφουγγάρι και διασπώντας τα παγιδευμένα σωματίδια και τα λίπη. Ξεπλύνετε καλά το σφουγγάρι με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα αλατιού.

sfouggari-piaton2.jpg

Πώς να διατηρήσετε καθαρά τα σφουγγάρια

Καθιερώνοντας μια τακτική ρουτίνα καθαρισμού, μπορείτε να διατηρήσετε τα σφουγγάρια σε άριστη κατάσταση. Μετά από κάθε χρήση, ξεπλύντε καλά το σφουγγάρι και στύψτε το για να φύγει το νερό. Ιδανικά, τοποθετείστε το σε σημείο που αερίζεται ώστε να αποτραπεί η ανάπτυξη μούχλας και υγρασίας.

Διαφορετικά, στερεώστε το σφουγγάρι σε όρθια θέση και μακριά από επιφάνειες που ενδέχεται να φιλοξενούν βακτήρια.

Και μην ξεχνάτε να αντικαθιστάτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα σφουγγάρια καθότι έχουν ημερομηνία λήξης. Τα ορατά σημάδια φθοράς, είναι οι ξεφτισμένες άκρες, η μειωμένη απόδοση καθαρισμού, το ξεθώριασμα.

Με πληροφορίες από housedigest.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved