Το tip της μαμάς: Πρέπει να βάζουμε αλάτι στα γλυκά;

Πώς επηρεάζει το αλάτι το μείγμα ή τη ζύμη των γλυκών;  

Το tip της μαμάς: Πρέπει να βάζουμε αλάτι στα γλυκά;
Bigstock

Αν φτιάχνετε γλυκά ή σας αρέσει να βλέπετε συνταγές στο διαδίκτυο θα έχετε παρατηρήσει πώς συνιστάται η προσθήκη μιας πρέζας αλατιού.

«Μα αλάτι σε συνταγή για γλυκό;», πιθανόν να αναρωτηθείτε.

Κι όμως. Μια μικρή ποσότητα αλατιού μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Γιατί πρέπει να βάζετε αλάτι σε διάφορα γλυκά

Σε αντίθεση με τη μαγειρική, η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια. Για να πετύχει το γλυκό, τα υλικά πρέπει να είναι στις αναγραφόμενες ποσότητες και στην κατάλληλη θερμοκρασία. Έτσι, λοιπόν, όταν η συνταγή λέει μια πρέζα αλάτι, δεν θα πρέπει να είναι περισσότερη ή μικρότερη η ποσότητα.

Sea Salt In A Bowl And Spoon Wood With An Opaque Kitchen Backdrop, Sea Salt Is The Salt Produced By

Αλάτι στα γλυκά

Πρώτα απ 'όλα, το αλάτι δρα ως διογκωτικό, μαζί με το μπέικιν πάουντερ, εάν χρησιμοποιείτε κανονικό λευκό αλεύρι.

Δεύτερον, το αλάτι κάνει τη γεύση πιο πλούσια και ειδικά της σοκολάτας. Επίσης, βοηθά ορισμένα συστατικά να απελευθερώσουν τη γεύση τους και παράλληλα μειώνει την ένταση της πικρής γεύσης ορισμένων συστατικών.

Η ποσότητα του αλατιού εξαρτάται και από άλλα συστατικά. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε βούτυρο και είναι αλατισμένο μπορεί να θέλετε να μειώσετε ακόμη περισσότερο την ποσότητα αλατιού.

Σε αυτή την περίπτωση η ποσότητα του αλατιού μπορεί να είναι περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού ή 2,5 ml. Αν πάλι χρησιμοποιείτε ανάλατο βούτυρο, μπορείτε ακόμη και να αυξήσετε το αλάτι σε 1 κουταλάκι του γλυκού, που είναι 5 ml.

mistiko-na-fouskonei-i-zimi.jpg

Αλάτι στη ζύμη

Το αλάτι στη ζύμη τη βοηθά να φουσκώσει και να διατηρήσει τον όγκο της. Στην πράξη συγκρατεί το απότομο φούσκωμα με αποτέλεσμα να γίνεται πιο φουσκωτή, αφράτη και μαλακή η ζύμη εσωτερικά.

Με πληροφορίες από mydearkitcheninhelsinki.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved