Μαρία Μενούνος: «Μου έλειψες μικρή μου» - Η τρυφερή φωτογραφία με την κόρη της

Η παρουσιάστρια έχει αγκαλιά την μικρή Αθηνά και την κρατά σφιχτά.

Μαρία Μενούνος: «Μου έλειψες μικρή μου» - Η τρυφερή φωτογραφία με την κόρη της

Για τη Μαρία Μενούνος η μητρότητα δεν μπορεί να συγκριθεί με οτιδήποτε έχει κάνει μέχρι σήμερα στη ζωή τους.

Προσπάθησε πολύ να αποκτήσει παιδί και παρά τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει, κυρίως με την υγεία της, τα κατάφερε μέσω παρένθετης μητέρας και νιώθει απέραντη ευγνωμοσύνη γι΄αυτό.

https://www.instagram.com/p/C1N_-clLjnM/

Στον λογαριασμό της στο instragram μοιράζεται αρκετά στιγμιότυπα με την μοναχοκόρη της.

Από τις πιο πρόσφατες ήταν η χθεσινή όπου κρατά σφιχτά στην αγκαλιά της την Αθήνα, η οποία φορά μόνο την πάνα και η επαφή με το δέρμα είναι άμεση.

«Δεν είναι το “δέρμα με δέρμα” το καλύτερο; Μου έλειψες μικρή μου! Ένα μικρό διάλειμμα στη θεραπεία», έγραψε η Μαρία Μενούνος, χωρίς να περνά σε λεπτομέρειες για την θεραπεία που υποβλήθηκε.

https://www.instagram.com/p/C3A2GxRpOQT/

Επαφή δέρμα με δέρμα (skin to skin contact): Τι πρέπει να γνωρίζετε

Η επαφή δέρμα με δέρμα γνωστή ως skin to skin contact ή αλλιως kangaroo care είναι μια βιολογικά φυσιολογική πρακτική, κατά την οποία το νεογέννητο μωρό τοποθετείται πάνω στο στήθος της μητέρας του, αμέσως μετά τον τοκετό και παραμένει εκεί τουλάχιστον για την πρώτη ώρα μετά τη γέννηση. Διαδικασία που βοηθά το μωρό να προσαρμοστεί καλύτερα και με αγάπη στην εξωμήτρια ζωή.

Η έρευνα έχει δείξει ότι αυτό που συμβαίνει κατά την πρώτη ώρα της ζωής ενός μωρού μπορεί να μεγιστοποιήσει την εμπειρία δεσμού μεταξύ γονέα και παιδιού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ιδανικό να εισάγετε την επαφή δέρμα με δέρμα το συντομότερο δυνατό, ιδανικά μέσα στην πρώτη ώρα μετά τη γέννηση. Αυτή η ώρα είναι επίσης γνωστή ως «η χρυσή ώρα»η στιγμή που τόσο εσείς όσο και το μωρό σας προετοιμάζεστε για να δημιουργήσετε μια εξαιρετική ενορχήστρωση ορμονών και να δημιουργήσετε ασφαλή συναισθηματικό δεσμό μεταξύ σας.

https://www.instagram.com/p/C2sztIApJRz/

«Απλά να γνωρίζετε ότι δεν θα ξέρετε τα πάντα, αλλά θα είναι εντάξει!»

Ως μαμά για πρώτη φορά, η Μενούνος ζήτησε τη βοήθεια των φίλων τη για πολλά πράγματα. Μεγάλα και μικρά. «Όταν γίνεσαι για πρώτη φορά μαμά δεν ξέρεις τίποτε. Δεν ξέρεις πώς να βάλεις τον μάρσιπο... Πώς να ξέρεις τι να αγοράσεις; Έχει τόση προετοιμασία. Οπότε ζήτησα βοήθεια!».

«Είπα τους φίλους μου, "Δεν θέλω baby shower party, δεν θέλω τίποτε. Απλά θέλω τη βοήθειά σας. Βοηθήστε με να αγοράσω ό,τι χρειάζομαι. Θέλω ό,τι έχετε χρησιμοποιήσει και εσείς και ξέρετε ότι είναι τέλειο. Αφαιρέστε μου αυτό το άγχος. Και μπορείτε επίσης να περάσετε μια μέρα να τα τακτοποιήσετε; Θα πιούμε κρασί, θα φτιάξω μια πιατέλα με τυριά, απλά σας παρακαλώ ελάτε να με βοηθήσετε". Και έτσι έκαναν και τα πάντα ετοιμάστηκαν και περίμεναν τον ερχομό της κόρης μου!».

https://www.instagram.com/p/C2SuwqRJAw1/

«Έτσι δέχτηκα όλη και όποια βοήθεια μπορούσα να έχω» και στη συνέχεια συμβούλεψε τους ακροατές και ακροάτριές της. «Μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, ειδικά αν περνάτε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή σας. Έτσι αν είστε μια νέα μαμά, ζητήστε από άλλες μαμάδες που το έχουν περάσει αυτό, να σας βοηθήσουν. Να κόψουν δρόμο αντί για εσάς!» Και πρόσθεσε: «Απλά να γνωρίζετε ότι δεν θα ξέρετε τα πάντα, αλλά θα είναι εντάξει!».

https://www.instagram.com/p/C1VFFaoPkIA/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved