Το tip της μαμάς: Ποια φυτά εσωτερικού χώρου απορροφούν την υγρασία

Ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου απορροφούν την υγρασία μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας.

Το tip της μαμάς: Ποια φυτά εσωτερικού χώρου απορροφούν την υγρασία
Bigstock

Ένας φυσικός τρόπος να καταπολεμήσετε την υγρασία στο σπίτι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Τα φυτά είναι φυσικοί αφυγραντήρες επειδή απορροφούν την υγρασία από το περιβάλλον μέσω των φύλλων ή την απελευθερώνουν μέσω της διαπνοής. Αυτή η διαδικασία βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων υγρασίας και στη δημιουργία φρέσκου αέρα σε οποιονδήποτε χώρο.

Ποια είδη φυτών μειώνουν την υγρασία στο σπίτι;

Ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου, βοηθούν στην απορρόφηση της υγρασίας από τον αέρα γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας. Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Σπαθίφυλλο ή κρίνος της Ειρήνης

Το σπαθίφυλλο είναι από τα πιο γνωστά φυτά εσωτερικού χώρου και δεν χρειάζεται ήλιο, καθιστώντας το ιδανικό για τους περισσότερους χώρους του σπιτιού. Θεωρείται φυτό μέτριας έως και αργής ανάπτυξης όμως με τις κατάλληλες συνθήκες η ανάπτυξή του επιταχύνεται. Γενικά είναι εύκολο φυτό στην καλλιέργειά του και δεν χρειάζεται συχνό πότισμα.

futa esvterikou xvrou gia anoiksi 2

Φτέρη Βοστώνης

Οι φτέρες της Βοστώνης θέλουν έμμεσο ηλιακό φως καθώς και υγρό έδαφος για να ευδοκιμήσουν. Το χειμώνα, κρατήστε τις φτέρες μακριά από ρεύματα και τοποθετήστε τις στο πιο ζεστό δωμάτιο του σπιτιού. Θέλει τακτικό πότισμα. Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και μπορεί να διπλασιάσει το μέγεθός του μέσα σε ένα έτος.

Χλωρόφυτο

Τα χλωρόφυτο ή φυτό αράχνη ανήκει στα δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως αποφεύγοντας το συχνό πότισμα, ειδικά τον χειμώνα. Το συγκεκριμένο φυτό φιλτράρει τις τοξίνες και καθαρίζει τον αέρα.

Κάκτος

Οι κάκτοι ευδοκιμούν στις ερήμους και μετά βίας χρειάζονται πότισμα. Αντίθετα, συγκρατούν το νερό από τον περιβάλλοντα χώρο μειώνοντας με αυτό τον τρόπο την υγρασία.

Σενσιβέρια

Η σενσιβέρια διώχνει την αρνητική ενέργεια και καθαρίζει το τον αέρα από τοξίνες. Είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου, δε χρειάζεται πολύ φως, ενώ πότισμα χρειάζεται μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Με πληροφορίες από countryliving.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved