To tip της μαμάς:Σπιτικό απορρυπαντικό για σφουγγάρισμα που μυρίζει υπέροχα και είναι αντιβακτηριακό

Τα υλικά που θα κάνουν το σπίτι σας να μοσχοβολάει.

Μαργαρίτα Νικολάου
To tip της μαμάς:Σπιτικό απορρυπαντικό για σφουγγάρισμα που μυρίζει υπέροχα και είναι αντιβακτηριακό
Bigstock

Κανέλα, πορτοκάλι και λευκό ξίδι. Αυτά είναι τα υλικά. Τα «μαγικά» υλικά που κάθε μαμά πρέπει να έχει στο σπίτι της για να φτιάξει το πιο μυρωδάτο απορρυπαντικό για σφουγγάρισμα και όχι μόνο.

Το λευκό ξύδι είναι σχεδόν το πιο οικονομικό προϊόν καθαρισμού που μπορείτε να αγοράσετε. Επιπλέον, είναι μη τοξικό και το μόνο μειονέκτημά του είναι η μυρωδιά του. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να λατρεύουν την έντονη μυρωδιά που έχει το ξίδι αλλά οι περισσότεροι θέλουν να μυρίζει φρεσκάδα.

Πώς θα κάνετε το ξίδι να μυρίζει ωραία; Μα φυσικά προσθέτοντας υλικά που μυρίζουν όμορφα και που αυτή την περίοδο θα κάνουν το σπίτι σας να μυρίζει «Χριστούγεννα». Ποια είναι αυτά; Το πορτοκάλι και η κανέλα.

Η μυρωδιά του ελαίου που βγάζουν όλα τα εσπεριδοειδή από τη φλούδα τους είναι αναζωογονητική συν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυσικό απολυμαντικό.

Το έλαιο που βγάζουν οι φλούδες έχουν απολυμαντικές ιδιότητες που μπορούν επίσης να σκοτώσουν τα βακτήρια. Αν ανακατέψετε λοιπό τις φλούδες πορτοκαλιού και το ξίδι θα έχετε ένα υπέροχο οικιακό καθαριστικό που είναι εξαιρετικά απλό στην κατασκευή και κοστίζει ελάχιστα χρήματα.

spitiko-aporipantiko-gia-to-patoma.jpg

Σπιτικό απορρυπαντικό για σφουγγάρισμα με φλούδες πορτοκαλιού, ξίδι και κανέλα

Το απορρυπαντικό που θα φτιάξετε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε για σφουγγάρισμα, είτε για να καθαρίσετε επιφάνειες και πάγκους.

Για να φτιάξετε το σπιτικό αυτό καθαριστικό, προσθέστε φλούδες πορτοκαλιού σε ένα βάζο και γεμίστε το βάζο με λευκό ξύδι. Προσθέστε και μερικά ξυλάκια κανέλας και κλείστε το βάζο με ένα καπάκι. Αφήστε το να μείνει σκεπασμένο σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για 2 εβδομάδες και στη συνέχεια, σουρώστε το και βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Εάν θέλετε μια πιο έντονη μυρωδιά δεν έχετε παρά να προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας μέσα στο μπουκάλι.

πηγή: evermine.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved