Το tip της μαμάς: Γιατί να προσθέσετε κανέλα στο νερό του κάδου σφουγγαρίσματος

Δοκιμάστε το hack του TikTok με την κανέλα στο νερό σφουγγαρίσματος  που έγινε viral.

Το tip της μαμάς: Γιατί να προσθέσετε κανέλα στο νερό του κάδου σφουγγαρίσματος
Bigstock

Θέλετε το σπίτι σας να μοσχομυρίσει άρωμα κανέλας σαν να έχετε ψήσει μπισκότα; Αν ναι, δοκιμάστε αυτό το εύκολο hack του TikTok που έγινε viral.

Με το συγκεκριμένο κόλπο όχι μόνο θα μυρίζει όμορφα ο χώρος σας αλλά αν έχετε μυρμήγκια θα εξαφανιστούν.

Σφουγγάρισμα με ξυλάκια κανέλας

Σε μια κατσαρόλα βάλτε 3- 4 λίτρα νερό και προσθέστε ξυλάκια κανέλας. Αφήστε να πάρει βράση το νερό και αδειάστε το στον κάδο της σφουγγαρίστρας. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο συμπυκνωμένο αιθέριο έλαιο κανέλας για να ενισχύσετε την απωθητική του δύναμη.

Όταν δημιουργείτε ένα διάλυμα ψεκασμού με κανέλα σε μπουκάλι, προσθέστε περίπου 20 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά ½ φλιτζάνι νερό. Αλλά επειδή έχετε ήδη ξυλάκια κανέλας στο νερό σφουγγαρίσματος, μπορείτε να βάλετε λιγότερο. Αν δεν έχετε ξυλάκια κανέλας υπάρχει η εναλλακτική της κανέλας σε σκόνη ( αν όμως δεν διαλυθεί όταν ρίχνετε το ζεστό νερό στον κάδο σφουγγαρίσματος θα πρέπει να τη σουρώσετε).

Σφουγγαρίστε το σπίτι έχοντας ανοιχτά τα παράθυρα για να στεγνώσουν τα πατώματα. Όταν τελειώσετε, θα μυρίζει υπέροχα κι επίσης θα έχετε ξεφορτωθεί τα μυρμήγκια.

Μια μελέτη του 2014 στο International Journal of Scientific and Research Publications επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα των συμπυκνωμένων αιθέριων ελαίων κανέλας στην απώθηση των μυρμηγκιών. Η κανέλα μπορεί να προκαλέσει ασφυξία στα μυρμήγκια εάν εισπνεύσουν αρκετά από αυτήν. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το American Kennel Club, το αιθέριο έλαιο κανέλας μπορεί να είναι τοξικό για τα κατοικίδια ζώα, οπότε καλό είναι να το έχετε στο νου σας αν έχετε στο σπίτι ένα ζωάκι.

Πηγή: housedigest.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved