To tip της μαμάς: Τι να κάνετε αν παράβρασαν τα μακαρόνια

Οι επιλογές που έχετε για τα μακαρόνια που λάσπωσαν.

To tip της μαμάς: Τι να κάνετε αν παράβρασαν τα μακαρόνια
Bigstock

ζυμαρικά βράζουν πολύ γρήγορα και αυτό συχνά το ξεχνάμε. Αποτέλεσμα ουκ ολίγες φορές να λασπώνουν καθώς έχουν παραβράσει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι περισσότεροι τα βάζουμε στο σουρωτήρι και τα ρίχνουμε άφθονο κρύο νερό για να ξεκολλήσουν.

Προφανώς κι είναι μια λύση όπως με τον τρόπο αυτό τα μακαρόνια χάνουν τη νοστιμιά τους και φυσικά φεύγει η επικάλυψη αμύλου.

Τι επιλογές έχουμε όταν τα ζυμαρικά λασπώσουν:

Young Woman In A Gray Apron Is Preparing Pasta Pesto

Σοτάρισμα ζυμαρικών

Αυτή είναι μακράν η πιο απλή τεχνική για να «σώσουμε» τα υπερβολικά μαγειρεμένα ζυμαρικά. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ( το προτιμούμε από το βούτυρο) και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά (προσοχή όχι να κάψει). Προσθέτουμε τα μακαρόνια, αλατοπιπερώνουμε, χωρίς να ανακατεύουμε συνεχώς αλλά κουνώντας το τηγάνι. Στη συνέχεια, είτε προσθέτουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά είτε τα σερβίρουμε και περιχύνουμε τη σάλτσα στο πιάτο.

Ζυμαρικά frittata

Μια άλλη επιλογή που έχουμε, είναι φτιάξουμε frittata με ζυμαρικά.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • ¼ φλιτζάνι γάλα
  • αυγά
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λαχανικά ((προαιρετικά)
  • βούτυρο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Χτυπάμε μαζί το γάλα, τα αυγά, το σκόρδο, και το κρεμμύδι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μακαρόνια που έχουν λασπώσει, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα αυγών. Μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρουμε τη Frittata σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 8- 10 λεπτά.

Fettuccine Pasta In Pan Cooking In Boiling. Top View. Place For Text.

Περισσότερη σάλτσα

Αν δεν έχουμε χρόνο για frittata, η εναλλακτική είναι να τα μαγειρέψουμε με τη σάλτσα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ρίξουμε λίγο νερό στη σάλτσα ώστε να είναι αραιή και να προσθέσουμε τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να πάρουν βράση 3-4 λεπτά και σερβίρουμε.

Σαλάτα ζυμαρικών

Είναι γνωστό ότι από τις πιο νόστιμες και χορταστικές σαλάτες είναι οι μακαρονοσαλάτες. Αν λοιπόν τα μακαρόνια που παράβρασαν δεν είναι σπαγγέτι αλλά κοχύλια, φιογκάκια, με λίγα έξτρα υλικά, κάνουμε σε λίγα λεπτά μια εύκολη μακαρονοσαλάτα.

Με πληροφορίες από το cookedbest.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved