Tips για μαμάδες: Το σουρωτήρι για μακαρόνια έχει περισσότερες χρήσεις απ΄όσες νομίζετε

Το σουρωτήρι έχει κι άλλες χρήσεις, ιδιαίτερα πρακτικές.

Tips για μαμάδες: Το σουρωτήρι για μακαρόνια έχει περισσότερες χρήσεις απ΄όσες νομίζετε

Λευκό σουρωτήρι στον πάγκο της κουζίνας.

Bigstock

Εάν χρησιμοποιείτε το σουρωτήρι μόνο για να στραγγίζετε τα ζυμαρικά, ήρθε η ώρα να μάθετε κι άλλες χρήσεις αυτού του μαγειρικού σκεύους της κουζίνας.

Ας δούμε πώς και σε ποιες περιπτώσεις το σουρωτήρι είναι ιδιαίτερα πρακτικό.

Πιτσίλισμα

Έχετε κουραστεί να καθαρίζετε την κουζίνα από το πιτσίλισμα λαδιού; Η λύση είναι απλή: Σκεπάστε το τηγάνι ή την κατσαρόλα με το σουρωτήρι ανάποδα. Δεν δημιουργούνται υδρατμοί καθώς η θερμότητα διαφεύγει από τις τρύπες ενώ το σουρωτήρι «παγιδεύει» το πιτσίλισμα. Μην ξεχαστείτε και πιάσετε το σουρωτήρι με γυμνό χέρι γιατί θα καείτε. Χρησιμοποιήστε ένα γάντι φούρνου ή πετσέτα για να το αφαιρέσετε.

tiganisma-ladia.jpg

Γυναίκα δοκιμάζει το φαγητό που μαγειρεύει στο τηγάνι.

Παιχνίδι μπάνιου

Μετά από κάθε μπάνιο του παιδιού σας, μαζέψτε τα παιχνίδια σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, ξεπλύντε τα και αφήστε τα στραγγίσουν πριν τα αποθηκεύσετε μέχρι την επόμενη φορά.

Ρύζι στον ατμό

Για τέλειο αφράτο ρύζι, χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι. Ξεπλύνετε το ρύζι σε ένα μεταλλικό σουρωτήρι με άφθονο νερό και στη συνέχεια βράστε το σε αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι βάλτε το ξανά στο σουρωτήρι. Γεμίστε ξανά την κατσαρόλα με λίγο νερό και αφήστε να πάρει μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και στη συνέχεια τοποθετήστε το σουρωτήρι με το ρύζι πάνω από την κατσαρόλα που σιγοβράζει. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και αφήστε να βράσει το ρύζι στον ατμό για 10 λεπτά.

Fresh Kale In A Colander Ready To Be Cooked

Πλύντε τα λαχανικά στο σουρωτήρι.

Bigstock

Πλύσιμο φρούτων και λαχανικών

Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά σας είναι το σουρωτήρι. Ρίξτε άφθονο τρεχούμενο νερό, ανακινήστε απαλά το σουρωτήρι ώστε να ξεπλυθούν πλήρως και αφήστε τα να στραγγίσουν.

Έντομα

Την άνοιξη και το καλοκαίρι οι μύγες και τα ζωύφια καραδοκούν οπότε για να προστατέψετε τα φαγητά της τοποθετήστε στο πιάτο που έχετε στο μπαλκόνι ένα σουρωτήρι.

Με πληροφορίες από το readersdigest.ca

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved