Το tip της μαμάς: Τι πρέπει να χρησιμοποιείτε όταν καθαρίζετε το σπίτι

Ποιο είναι το εργαλείο καθαρισμού που θα σας λύσει τα χέρια.

Το tip της μαμάς: Τι πρέπει να χρησιμοποιείτε όταν καθαρίζετε το σπίτι
Bigstock

Ποιος δεν αισθάνεται καλύτερα όταν επιστρέφει σε ένα καθαρόκαι τακτοποιημένο σπίτι; 'Ερευνα έδειξε ότι η ακαταστασία έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μας ενώ παρατηρήθηκε αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, σε γυναίκες των οποίων το σπίτι ήταν ακατάστατο.

Το να διατηρείτε λοιπόν το σπίτι σας καθαρό είναι ένας εύκολος τρόπος για να μειώσετε το καθημερινό άγχος. Αλλά για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να χρησιμοποείτε και τα κατάλληλα εργαλεία καθαρισμού.

Και το πιο σημαντικό απ΄όλα είναι, τα πανιά μικροϊνών.

diy-antivaktiridiaka-panakia.jpg

Οι πετσέτες με μικροϊνες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην καθαριότητα.

Τα πανιά μικροϊνών είναι το απαραίτητο εργαλείο καθαρισμού

Τα πανιά μικροϊνών θεωρούνται από τους ειδικούς της καθαριότητας, ως το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο καθαρισμού.

«Τα πανάκια με μικροΐνες είναι καλύτερα στον καθαρισμό επιφανειών από τα σφουγγάρια, τις πετσέτες ή άλλα πανιά καθώς πλένονται στο πλυντήριο και στεγνώνουν γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να διατηρήσουν ζωντανά τα μικρόβια», λέει η Debra Johnson, ειδική σε θέματα καθαριότητας.

H ίδια επιλέγει αποσταγμένο λευκό ξίδι με πανιά μικροϊνών για τον καθαρισμό των περισσότερων επιφανειών. «Σε συνδυασμό με νερό και υγρό σαπούνι πιάτων, το λευκό ξίδι είναι το ιδανικό καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων για λεκέδες και γενικό καθαρισμό» υποστηρίζει.

Όμως και η Jennifer Gregory, brand manager για τη Molly Maid, είναι επίσης μεγάλη φαν των πανιών με μικροΐνες.

«Εξαφανίζουν έως και το 99% των βακτηρίων μόνο με νερό και είναι περίπου τρεις φορές πιο αποτελεσματικά από τα παραδοσιακά πανιά καθαρισμού», λέει για να προσθέσει: «Αυτός είναι ο λόγος που πολλά νοσοκομεία χρησιμοποιούν είδη καθαρισμού με μικροϊνες ακόμα και σφουγγαρίστρες».

Τα πανάκια μικροϊνών είναι ιδανικά για παράθυρα, τζάμια, έπιπλα, είδη υγιεινής, επιφάνειες μπάνιου και κουζίνας. Όταν αρχίσουν να αφήνουν ίχνη ή χνούδι, χρειάζονται πλύσιμο.

Με πληροφορίες από το care.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved