Νεογέννητο με δισχιδής ράχη ποζάρει για την πρώτη του γλυκιά φωτογράφιση

Το βίντεο έγινε viral στο TikTok.

Νεογέννητο με δισχιδής ράχη ποζάρει για την πρώτη του γλυκιά φωτογράφιση

Νεογέννητο με δισχιδής ράχη / screenshot via TikTok video @gillardstudios

Σε ένα συγκινητικό βίντεο στο TikTok, ένα νεογέννητο από την Ουαλία ποζάρει για την πρώτη του φωτογράφιση. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό, είναι η δισχιδής ράχη.

Οι γονείς του μικρού Noa αποφάσισαν να γιορτάσουν τη μοναδικότητα και τη δύναμη του γιου τους, με μια σειρά από φωτογραφίες και ο φωτογράφος μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλου ένα βίντεο από αυτή τη φωτογράφιση.

Δισχιδής ράχη - Τι είναι;

Όπως αναφέρεται και στη wikipedia.gr η δισχιδής ράχη είναι γενετικό ελάττωμα στο οποίο υπάρχει ελλιπές κλείσιμο της σπονδυλικής στήλης και των μεμβρανών γύρω από τον νωτιαίο μυελό κατά τη διάρκεια της πρώιμης ανάπτυξης κατά την εγκυμοσύνη. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι: λανθάνουσα δισχιδής ράχη, μηνιγγοκήλη και μυελομηνιγγοκήλη. Η πιο συνηθισμένη θέση είναι η οσφύ (μέση), αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να είναι στον θώρακα ή στο αυχένα.

«Η πιο όμορφη φωτογράφιση νεογέννητου που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», γράφει η φωτογράφος Sally Gillard στη λεζάντα του βίντεο και συνεχίζει: «Η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν για τα πρώτα πορτραίτα του Noah ήταν μεγάλη τιμή. Ανυπομονούμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών και να τον δούμε να μεγαλώνει (έχει ήδη κάνει κράτηση για τη φωτογράφιση των πρώτων του γενεθλίων).»

Πολλοί χρήστες στο διαδίκτυο που τα παιδιά τους είχαν διαγνωστεί με δισχιδής ράχη, σχολίασαν το βίντεο.

«Ως μαμά δύο παιδιών με την ίδια διάγνωση, αυτό με συγκινεί. Εύχομαι να ήμουν το ίδιο γενναία ώστε να έχω φωτογραφήσει τα παιδιά μου νεογέννητα».

«Συμπάσχω, εδώ μαμά με μωρό με δισχιδής ράχη. Σε ευχαριστώ που φωτογραφίζεις μωρά σαν τα δικά μας. !».

«Ήμουν μωρό με δισχιδής ράχη. Μου άρεσε το βίντεο!».

«Φωτογράφισα για πρώτη φορά το νεογέννητο μωρό μου με δισχιδής ράχη πέρσι! Τι τιμή που οι γονείς του σε εμπιστεύτηκα.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved