Ο Γιώργος Χατζηπιερής και ο Τεμπέλης Δράκος του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 2 και 3 Δεκεμβρίου

Ο Τεμπέλης Δράκος θα βρεθεί στην Αθήνα και είναι έτοιμος να ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Διαβάστε τι είπε στο Mothersblog.gr ο δημιουργός του, Γιώργος Χατζηπιερής.

Μαργαρίτα Νικολάου
Ο Γιώργος Χατζηπιερής και ο Τεμπέλης Δράκος του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 2 και 3 Δεκεμβρίου

Γιώργος Χατζηπιερής

Ήταν Μάρτιος του 2016 όταν θέλησα να γνωρίσω τον δημιουργό του Τεμπέλη Δράκου. Βλέπετε τότε η κόρη μου ήταν έξι ετών και το «Ελεφαντάκι» έπαιζε μέρα νύχτα στο σπίτι μας. Κάπως έτσι ζήτησα από τον Γιώργο Χατζηπιερή, να μου μιλήσει για τα τραγούδια του Τεμπέλη Δράκου. (δείτε εδώ τη συνέντευξη)

Ο Γιώργος Χατζηπιερής, είναι υπεύθυνος για όλα αυτά τα τραγούδια που μέσα από τον «Τεμπέλη Δράκο», από το 2005, κρατούν συντροφιά και ταξιδεύουν τα παιδιά σε κόσμους μαγικούς, γνωρίζοντας υπέροχα ζώα με διαφορετικές ιστορίες! Δικηγόρος στο επάγγελμα, ζει στη Λευκωσία με τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του.

xatzipieris.jpg

Ο Τεμπέλης Δράκος περιοδεύει

Μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας (Νοέμβριος 2022) και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Δεκέμβριος 2022), όπου σημείωσε εξαιρετική επιτυχία, η παράσταση έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 2 και 3 Δεκεμβρίου, όπου για πρώτη φορά θα ακουστούν ζωντανά το «Ελεφαντάκι», το «Για τα πα τα», η «Αλεπού», ο «Παγωτατζής», ο «Κόκορας ξυπνάει» και πολλά άλλα τραγούδια που έχουν λατρέψει τα παιδιά.

Συνέντευξη με τον δημιουργό του Τεμπέλη Δράκου, Γιώργο Χατζηπιερή

TEMPELIS-DRAKOS_033.jpg

Κύριε Χατζηπιερή χαίρομαι που σας συναντώ ξανά μετά από τόσα χρόνια. Το 2016 είχαμε κάνει την πρώτη μας συνέντευξη με αφορμή τα ταξίδια του Τεμπέλη Δράκου. Τώρα 7 χρόνια μετά... περιμένατε ο Τεμπέλης Δράκος σας να έχει ταξιδέψει τόσο πολύ και να έχει μαγέψει μικρούς και μεγάλους;

Κι εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτήν τη διαχρονική σχέση. Νοιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη στη ζωή, επειδή αξιώθηκα να δω τα τραγούδια μου, που έγραψα γρατζουνώντας μια κιθάρα σε ένα δωμάτιο στη Λευκωσία, να διαγράφουν μια τέτοια πορεία. Χαίρομαι επίσης που εξακολουθώ να είμαι δημιουργικά ζωντανός, κάτι που δεν είναι αυτονόητο.

Όπως ο κάθε δημιουργός, έτσι κι εγώ ήλπιζα ότι τα τραγούδα μου θα είχαν μια κάποια απήχηση. Αυτό που δεν περίμενα ήταν η διαχρονικότητα και το βαθύ αποτύπωμα που άφησαν και συνεχίζουν να αφήνουν στον κοινωνικό ιστό.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για την παράσταση;

Είχα πάντα πολλές προτάσεις για συναυλίες και παραστάσεις τις οποίες απέφευγα ευγενικά λόγω πολλών άλλων ασχολιών αλλά και λόγω του προβληματισμού για το πως θα μπορούσε να μεταφερθεί στη σκηνή ο κόσμος του Τεμπέλη Δράκου χωρίς εκπτώσεις. Ήρθαν όμως τα ίδια τα τραγούδια να διαμαρτυρηθούν ότι για 18 χρόνια τα άφησα να περιπλανιούνται μόνα τους στις λεωφόρους του ψηφιακού σύμπαντος χωρίς να τα συστήσω ζωντανά στο κοινό τους. Έβαλαν μπροστάρη τους τον Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας Γιώργο Παπαγεωργίου που με την αφόρητη πίεση και ακλόνητη επιχειρηματολογία, δεν μου άφησε εξόδους διαφυγής. Η επιλογή του Κωνσταντίνου Ρήγου να σκηνοθετήσει την παράσταση και των άλλων εξαίρετων συνεργατών, διέλυσε κάθε προβληματισμό και μας εξασφάλισε ένα επίπεδο παραγωγής που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Έτσι άνοιξε ο δρόμος και έγινε η αρχή.

TEMPELIS-DRAKOS_090.jpg

Τι ακριβώς θα ακούσουν τα παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών; Έχετε διαλέξει τραγούδια τόσο από τα ταξίδια όσο και από τα όνειρα του Τεμπέλη Δράκου;

Τα παιδιά δεν θα ακούσουν μόνο τραγούδια. Θα δουν 10 μουσικούς στη σκηνή, παιδική χορωδία, εξαίρετους ερμηνευτές, σκηνικά, βιντεοπροβολές, θέατρο σκιών, χορευτές και πολλά άλλα (μην τα αποκαλύψουμε όλα από πριν). Η επιλογή των τραγουδιών έγινε μέσα από τους 5 δίσκους για να υπάρχει ζωντάνια και ρυθμός, χιούμορ, φαντασία και ανατροπές, όπως δηλαδή είναι ο κόσμος του Τεμπέλη Δράκου

Συνεργάζεστε με σπουδαίους τραγουδιστές όπως την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τη Ρένα Μόρφη και τον Γιάννη Διονυσίου. Ποια τραγούδια θα ακούσουμε στην παράσταση να ερμηνεύουν;

Να αναφέρω κατ΄αρχήν ότι είχα τη μεγάλη τιμή να ερμηνεύσουν και να δώσουν πρόσωπο στα τραγούδια μου πολύ μεγάλοι ερμηνευτές τους οποίους και ευχαριστώ απεριόριστα. Στην παράσταση θα τραγουδήσουν ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Ελένη Τσαλιγοπούλου που συμμετείχαν στους περισσότερους μου δίσκους καθώς και δύο πιο νέοι συνεργάτες, η Ρένα Μόρφη και ο Γιάννης Διονυσίου. Ο κάθε ερμηνευτής θα τραγουδήσει τραγούδια που ταιριάζουν με τη φωνή και την προσωπικότητά του χωρίς να αποκλείονται και κάποιες ανατροπές. Μερικές φορές σόλο, άλλοτε σε ντουέτα ή και με τη συνοδεία της παιδικής χορωδίας.

TEMPELIS-DRAKOS_092.jpg

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται η παράστασή σας;

Στη Λευκωσία και τη Θεσσαλονίκη παρακολούθησαν την παράσταση παιδιά από 2 μέχρι 82 χρονών με πολλή προσήλωση και ζωντανή συμμετοχή.

Ποιο τραγούδι είναι αυτό που η ξεχωρίζουν τα παιδιά που βρίσκονται στο κοινό σας;

Μου κάνει εντύπωση που υπάρχει συνεχές ενδιαφέρον και ανταπόκριση ακόμα και στα πιο ήσυχα τραγούδια. Βέβαια στο ελεφαντάκι γίνεται χαμός.

Πώς είναι η αίσθηση να βρίσκεστε στη σκηνή και να ζωντανεύετε τον Τεμπέλη Δράκο;

Προσπάθησα να ξεπεράσω τις αναστολές μου και την απειρία μου σε ζωντανές εμφανίσεις και να συστηθώ ως ο πατέρας των τραγουδιών. Νοιώθω ότι κλέβω λίγη από τη φήμη και τη δόξα τους αφού μέχρι τώρα επέλεξα να είμαι αφανής. Όμως η εμπειρία είναι καταπληκτική. Η συνύπαρξη με τους εξαίρετους μουσικούς, τα παιδιά της χορωδίας, τους ερμηνευτές τους χορευτές, η επικοινωνία με τον κόσμο, όλα δημιουργούν μια αίσθηση πληρότητας, συγκίνησης και χαράς

TEMPELIS-DRAKOS_106.jpg

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια του Τεμπέλη Δράκου;

Έπεται το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Στη συνέχεια, αφού έγινε η «δύσκολη» αρχή πιθανόν συναυλίες σε άλλες πόλεις. Ο στόχος μου είναι να φτιάξω μια μικρή ομάδα και να παρουσιάζουμε τα τραγούδια μας σε πολύ απομονωμένες περιοχές, εκεί που δεν έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανές συναυλίες. Αυτό θα χρειαστεί προγραμματισμό και κάποια υποστήριξη αλλά είναι ένα όνειρο που θα προσπαθήσω να πραγματοποιήσω. Μέσα από όλα αυτά και τις διάφορες επαγγελματικές ενασχολήσεις, θα φροντίσω να υπάρχει χρόνος και για πρωτογενή δημιουργία. Είναι κάτι που μου το έχω ανάγκη, μου δίνει χαρά και ζωτική ενέργεια.

166.jpg

Περισσότερες πληροφορίες θα τις βρείτε εδώ: megaron.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved