Παπαγιάννης – Δαλιάνη: Τα «έργα τέχνης» του γιου τους στην άμμο

Ένα μεγάλο κάστρο και έναν πελώριο κροκόδειλο έφτιαξε ο Νικήτας Παπαγιάννης στην άμμο.

Παπαγιάννης – Δαλιάνη: Τα «έργα τέχνης» του γιου τους στην άμμο

Οι καλοκαιρινές διακοπές συνεχίζονται για τον Μάνο Παπαγιάννη και την Αγγελική Δαλιάνη. Το ζευγάρι βρίσκεται με τα δύο του παιδιά στην Πελοπόννησο και καθημερινά μοιράζεται στιγμιότυπα μέσω Insatgram.

Παρακάτω οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο ηθοποιός ανήμερα της γιορτής της Μαρίας – Λυδίας, τον 15αύγουστο στο Πολυλίμνιο.

https://www.instagram.com/p/Cv9k8nVNWvd/

Και εδώ ο Μάνος Παπαγιάννης, η Λυδία και ο μικρός Νικήτας στους καταρράκτες.

https://www.instagram.com/p/CwAJ-pgtSZl/

Από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει ο Μάνος Παπαγιάννης και η Αγγελική Δαλιάνη τις τελευταίες μέρες, αυτές με τις δημιουργίες των παιδιών τους στην άμμο.

Ο Νικήτας έχει πάει το sand art σε άλλο επίπεδο και έχει φτιάξει από κάστρα και πύργους μέχρι… κροκόδειλο. Φυσικά τον βοηθά όλη η οικογένεια και περνούν δημιουργικό χρόνο όλοι μαζί.

Παίξετε με τα παιδιά στην άμμο – Κάνει καλό

Το παιχνίδι στην άμμο είναι διασκεδαστικό και έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά.

Δημιουργικότητα. Στην άμμο τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν σχέδια, να χτίσουν πύργους και γενικά να την αξιοποιήσουν για να φτιάξουν από το μηδέν οτιδήποτε τους έρχεται στο μυαλό. Είναι μία δραστηριότητα που απαιτεί να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και τους δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας.

Αντίληψη και εκμάθηση αριθμών. Τα παιδιά μπορούν με τα χέρια τους να φτιάξουν καστράκια, σπιτάκια και ό,τι άλλο σκεφτούν. Όταν φτιάχνουν περισσότερα από ένα πράγματα θα είναι σε θέση να τα απαριθμούν εξασκώντας έτσι τις δεξιότητές τους στην αριθμητική.

Εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Παίζοντας με την άμμο τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες. Χρησιμοποιούν τα χέρια τους, τα δάχτυλά τους, δυναμώνουν τους μύες και αποκτούν καλύτερο έλεγχο των άκρων τους με τα οποία αργότερα θα πρέπει να μάθουν να κρατούν το στυλό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved