Το tip της μαμάς: Τι μπορείτε να κάνετε με ένα παγάκι

Πώς μπορούν να σας φανούν χρήσιμα τα παγάκια που έχετε στην κατάψυξη.

Το tip της μαμάς: Τι μπορείτε να κάνετε με ένα παγάκι

Γνωρίστε τις ποικίλες χρήσεις που έχουν τα παγάκια.

Bigstock

Τα παγάκια , ειδικά το καλοκαίρι, κάνουν πιο δροσερά τα ροφήματα ενώ χρησιμοποιούνται για να διατηρούνται φρέσκες οι σαλάτες σε μπουφέ, ωστόσο οι χρήσεις τους είναι περισσότερες και ιδιαίτερα πρακτικές.

Αρκεί για παράδειγμα, ένα παγάκι για να αφαιρέσετε την τσίχλα από το ρούχο ή για να ζεστάνετε το ρύζι και να παραμείνει σπυρωτό.

Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε με ένα παγάκι ( ή με περισσότερα):

Ποτίστε τα μικρά γλαστράκια

Ορισμένα φυτά δεν χρειάζονται πολύ νερό. Τα παγάκια λοιπόν είναι μια έξυπνη λύση για τα φυτά εσωτερικού χώρου ή για μικρά γλαστράκια που έχετε στο μπαλκόνι. Ο πάγος λιώνει αργά και ποτίζει τα φυτά δίνοντάς τους την υγρασία που χρειάζονται.

pagakia-xriseis.jpg

Αφαιρέστε τα βαθουλώματα στα χαλιά

Όταν μετακινείτε βαριά έπιπλα από το χαλί όπως πολυθρόνες, καρέκλες, τραπέζι συνήθως αφήνουν βαθουλώματα. Για να τα αφαιρέσετε, χρησιμοποιήστε παγάκια. Ειδικότερα, βάλτε ένα παγάκι στο σημείο όπου ήταν το πόδι της καρέκλας. Αφήστε το να λιώσει και μετά βουρτσίστε το βαθούλωμα. Αν υπάρχει νερό, απλώστε μια πετσέτα ή πανί μέχρι να το απορροφήσει.

Κάντε τη σος λεία

Θέλετε να κάνετε το σπιτικό ντρέσινγκ της σαλάτας σας απαλό και και λείο; Δοκιμάστε αυτό: Βάλτε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα βάζο με καπάκι και μετά προσθέστε ένα μόνο παγάκι. Κλείστε το καπάκι και ανακινήστε δυνατά. Αφαιρέστε το παγάκι και σερβίρετε. Θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο κρεμώδες είναι το ντρέσινγκ της σαλάτας σας.

Ζεστάνετε ξανά το ρύζι

Το ρύζι που περίσσεψε στεγνώνει όταν το ξαναζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε λοιπόν ένα παγάκι την επόμενη φορά. Θα διαπιστώσετε ότι όταν λιώνει δίνει στο ρύζι την απαραίτητη υγρασία.

Αφαιρέστε την τσίχλα από τα ρούχα

Τρίψτε το παγάκι στην τσίχλα που κόλλησε στο ρούχο για να σκληρύνει και μετά ξύστε την με ένα κουτάλι. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε αν δείτε τσίχλα στο χαλί, σε πετσέτες ή σε άλλη επιφάνεια.

Με πληροφορίες από το tasteofhome.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved