Tips για μαμάδες: Επτά έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις παγοθήκες

Κι όμως, οι παγοθήκες είναι πιο χρήσιμες από όσο νομίζετε.

Tips για μαμάδες: Επτά έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις παγοθήκες

Παγοθήκες όλοι έχουμε στην κατάψυξη και ήρθε η ώρα να τις αξιοποιήσουμε στο έπακρον. Μέχρι τώρα το πιθανότερο είναι να τις χρησιμοποιούσατε για τα παγάκια σας, όμως οι παγοθήκες έχουν πολλές ακόμα χρήσεις που θα σας λύσουν τα χέρια.

Ας τα δούμε αναλυτικά.

Αποθηκεύστε τη σάλτσα που περίσσεψε

Σίγουρα έχει τύχει και σε εσάς να φτιάξετε παραπάνω σάλτσα για τα μακαρόνια ή κάποιο άλλο φαγητό. Αντί να τη πετάξετε, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στην κατάψυξη και μάλιστα μοιράζοντάς την σε μικρότερες μερίδες σε παγοθήκες. Έτσι, κάθε φορά που χρειάζεστε, βγάζετε και την απαιτούμενη ποσότητα για να την ξεπαγώσετε.

Φτιάξτε σπιτικό σούσι

Εάν ανήκετε στους λάτρεις του σούσι, μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα στο και μάλιστα χρησιμοποιώντας τις παγοθήκες σας. Οι θήκες της παγοθήκης έχουν το ιδανικό μέγεθος για να τις χρησιμοποιήσετε ως φόρμα.

Φόρμα για σπιτικά σοκολατάκια

Αντίστοιχα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παγοθήκες ως φόρμα για σπιτικά σοκολατάκια. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να λιώσετε σοκολάτα κουβερτούρα και να τη μοιράσετε στις θήκες προσθέτοντας ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή ό,τι άλλο θέλετε. Βάλτε τα σοκολατάκια στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν.

Φτιάξτε κρύο καφέ

pagothiki xriseis

Τα παγάκια-καφέ θα κάνουν τον καφέ σας δροσερό και με ακόμα πιο έντονη γεύση. Βάλτε στις παγοθήκες το ζεστό εσπρέσο αραιωμένο με λίγο νερό (τύπο lungo) και βάλτε τις στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν.

Παγώστε τα μυρωδικά σε ελαιόλαδο

Μία έξυπνη λύση για να μην πετάξετε τα μυρωδικά που έχετε στο ψυγείο σας. Βάλτε στις θήκες της παγοθήκης ελαιόλαδο και τα μυρωδικά και βάλτε τις να παγώσουν. Κάθε φορά που θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε μία μικρή ποσότητα στα φαγητά σας, θα βγάζετε και από ένα παγάκι.

Χρησιμοποιήστε τις ως πιατάκι σερβιρίσματος στα παιδιά πάρτι


https://www.instagram.com/p/Cc4tOUlLQ_x/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Και μην σκέφτεστε μόνο τις κλασικές άσπρες ή διάφανες παγοθήκες. Στο εμπόριο υπάρχου παγοθήκες σε διάφορα χρώματα και σχέδια και μπορείτε να τις αξιοποιήσετε για να μοιράσετε στις θήκες τους σνακ όπως ξηρούς καρπούς, κρακεράκι ή κομμάτια φρούτων και λαχανικών.

Χρησιμοποιήστε τις στη ζωγραφική

Χρησιμοποιήστε την κάθε θήκη για να βάλετε από ένα χρώμα και αφήστε τον μικρό σας ζωγράφο να δημιουργήσει με το πινέλο του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved