Η Kristen Bell αφήνει τις κόρες της να πίνουν μπίρα χωρίς αλκοόλ

«Μπορείτε να με κρίνετε όσο θέλετε. Είναι δικό σας πρόβλημα!».

Η Kristen Bell αφήνει τις κόρες της να πίνουν μπίρα χωρίς αλκοόλ

instagram @kristenanniebell

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης εμφάνισής της στην εκπομπή «The Kelly Clarkson Show,», η Kristen Bell αποκάλυψε ότι οι κόρες της κάποιες φορές πίνουν μπίρα χωρίς αλκοόλ - και τις παραγγέλνουν σε κάποιο εστιατόριο αν υπάρχει κάποια αφορμή.

Η ηθοποιός έχει δύο κόρες, τη Lincoln, 10 ετών και τη Delta, 8 ετών, με τον επίσης ηθοποιό, σύζυγό της, Dax Shepard. Ο Shepard στο παρελθόν είχε εθισμό με το αλκοόλ, κάτι που η Kristen Bell εξηγεί ότι είναι και ο λόγος που οι κόρες της έχουν δοκιμάσει μπίρα χωρίς αλκοόλ.

https://www.instagram.com/p/CshJDcYypmZ/

«Τα παιδιά μου έχουν παραγγείλει μπίρα χωρίς αλκοόλ σε εστιατόριο στο παρελθόν, κάτι που ακούγεται ανήκουστο αν δεν γνωρίζεις», αναφέρει και συνεχίζει ότι το ενδιαφέρον της μικρότερης κόρης της να δοκιμάσει ξεκίνησε όταν ήταν ακόμη μωρό.

«Ο σύζυγός μου και εγώ, όταν βγάζαμε τα μωρά βόλτα στη γειτονιά, όταν η κόρη μου ήταν πολύ μικρή και εκείνος ανάρρωνε από τον εθισμό που είχε στο αλκοόλ, άνοιγε ένα κουτάκι μπίρα χωρίς αλκοόλ για να πιει, και την είχε στο στήθος του καθώς έπινε. Έτσι, ως μωρό ήθελε να πιει και κάποιες φορές προσπαθούσε να αγγίξει το κουτάκι!».

Για την ηθοποιό, το γεγονός ότι στη Delta αρέσουν οι μπίρες χωρίς αλκοόλ, βγάζει νόημα γιατί «για εκείνη είναι κάτι μοναδικό, κάτι του μπαμπά της».

«Έχουμε βρεθεί σε εστιατόρια όπου έχει πει "Έχετε καθόλου μπίρα χωρίς αλκοόλ;" και εγώ είμαι κάπως... ας το κρατήσουμε για το σπίτι αυτό! Αλλά επίσης σκέφτομαι ότι μπορείς να με κρίνεις όσο θέλεις δεν κάνω κάτι κακό, οπότε ποιο είναι το δικό σου πρόβλημα;»

https://www.instagram.com/p/Cq7Ev0yOcJN/

Πίσω στο 2020 η Bell μοιράστηκε μια ιστορία με τη Lincoln και τη Delta όπου έκαναν τηλεκπαίδευση και στην άκρη φαινόταν η μπίρα που έπιναν. Μια μπίρα χωρίς αλκοόλ. «Σκέφτηκα " Τι μπορεί να πιστεύουν οι άλλοι γονείς και οι δασκάλες για εμένα;"», είχε αναφέρει σε ένα podcast και συνέχισε, «Και τότε θύμισα στον εαυτό μου "Δεν σε νοιάζει τι θα πουν Kristen. Μπορούν να υποκριθούν ότι κάνεις κάτι λάθος!».

Στο μυαλό της η μπίρα χωρίς αλκοόλ είναι σαν ένα ανθρακούχο αναψυκτικό.

«Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό. Επίσης, τους μιλάμε πολύ με τον σύζυγό μου για τον εθισμό που είχε ο ίδιος και πόσο σημαντικό είναι να μην πίνει καθόλου αλκοόλ ο μπαμπάς τους!».

https://www.instagram.com/p/Ch7i_9Tp12u/

Είναι ασφαλές τα παιδιά να πίνουν μπίρα χωρίς αλκοόλ;

Η πρώιμη έκθεση και η πρόσληψη αλκοόλ στην παιδική ή εφηβική ηλικία θεωρείται παράγοντας κινδύνου για εξάρτηση από το αλκοόλ κατά την ενηλικίωση, σύμφωνα με έρευνα. Και ενώ υπάρχουν σχετικά λίγα αποτελέσματα για το αλκοόλ και την επικινδυνότητά του κατά την παιδική ηλικία, η έκθεση στο αλκοόλ από μικρή ηλικία έχει αντίκτυπο στην υγεία των παιδιών καθώς μεγαλώνουν.

Μια μελέτη του 2018 δείχνει ότι τα παιδιά που δοκίμασαν μη αλκοολούχα ποτά - ακόμη και αυτά που περιέχουν λιγότερο από 0,00% αλκοόλ, όπως η μπίρα χωρίς αλκοόλ- εξακολουθούν να κινδυνεύουν κατά την εφηβεία. Τα ευρήματα δείχνουν ότι η πρόσληψη μη αλκοολούχων ποτών εξακολουθεί να σχετίζεται με την πρώιμη έναρξη της κατανάλωσης αλκοόλ.

Το Εθνικό Ινστιτούτο για την Κατάχρηση Αλκοόλ και τον Αλκοολισμό (NIAAA) δεν συνιστά στα παιδιά να καταναλώνουν μη αλκοολούχα ποτά.

«Ένας από τους πιθανούς κινδύνους είναι ότι τα παιδιά που πίνουν αυτά τα ποτά μπορεί να εξοικειωθούν με την πικράδα των ποτών ή τις γεύσεις που συνδέονται με το κρασί και στη συνέχεια μπορεί να είναι πιο πιθανό να δοκιμάσουν αλκοολούχα ποτά σε μικρότερη ηλικία», δήλωσε η Laura Kwako, η οποία είναι επικεφαλής του Treatment, Health Services , στο TODAY.com.

Υπάρχει επίσης η διαφορά στα σώματα ενηλίκων έναντι του σώματος ενός παιδιού. «Για ένα παιδί 8 ετών, μια μη αλκοολούχα μπίρα θα ισούται με περίπου το ένα τρίτο μιας τυπικής μπύρας για ενήλικες!».

με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved