Από ποια ηλικία και μετά μπορούν να δουν οι κόρες σας την ταινία Barbie

Κάντε στον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις πριν πάτε στο σινεμά με τα κορίτσια σας.

Από ποια ηλικία και μετά μπορούν να δουν οι κόρες σας την ταινία Barbie

Official instagram page @barbiethemovie / Warner Bros

Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί το trailer της πολυαναμενόμενης ταινίας Barbie και ήδη προβάλλεται από τους κινηματογράφους. Το κοινό, παντού, σε όλες τις χώρες σπεύδει να δει τον Ryan Gosling και τη Margot Robbie στους ρόλους του Ken και της Barbie.

https://www.instagram.com/p/Crgp9qQpyTi/

Ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν πώς και πώς να δουν την ταινία, σίγουρα είναι και τα κορίτσια σας. Βλέποντας όλο αυτό το ροζ και την αγαπημένη τους κούκλα να παίρνει σάρκα και οστά, σίγουρα θα έχουν εκφράσει την επιθυμία να δουν την ταινία. Όμως είναι η ταινία Barbie, κατάλληλη για μικρά παιδιά; Η απάντηση είναι μπερδεμένη επειδή υπάρχει ένα «ναι» και ένα «όχι». Πρόκειται για μια παιδική ταινία ενηλίκων... αν αυτό σας βοηθάει έστω και λίγο.

https://www.instagram.com/reel/CmO0uqpjOsV/

Ενώ η Barbie είναι μια κούκλα αναγνωρίσιμη, από το τρέιλερ κανείς μπορεί να καταλάβει ότι απευθύνεται σε ένα κοινό ενηλίκων. Αλλά επειδή τα παιδιά δεν θα καταλάβουν το χιούμορ της ταινίας, ούτε θα βγάλουν νόημα ακούγοντας κάποιες φράσεις δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να δουν την ταινία ή να διαχειριστούν κάποιες λέξεις και εκφράσεις που θα ακούσουν.

Παρακάτω ακολουθεί ένας οδηγός για γονείς που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε αν οι κόρες σας θα δουν την ταινία ή όχι.

Τι να σκεφτείτε πριν κλείσετε εισιτήρια για το σινεμά

https://www.instagram.com/reel/CuhZWElpjKV/

Πρώτα από όλα θα πρέπει να αναφερθεί ότι η ταινία Barbie είναι κατάλληλη για παιδιά 13ων ετών και πάνω. Τουλάχιστον αυτό έκρινε η Motion Picture Association of America. Αυτό σημαίνει ότι αν η κόρη σας είναι κάτω των 13ων ετών, θα πρέπει να συνοδεύεται από εσάς ή κάποιον άλλο ενήλικα.

Επίσης υπάρχουν κάποιες σκηνές όπως: μια ομάδα ανδρών παρενοχλεί τη Barbie— με έναν από αυτούς να τη χτυπά στην πλάτη και εκείνη, με τη σειρά της, να τον χτυπάει στο πρόσωπο.

Σε μια ακόμη σκηνή, ένα παιδί λιώνει τα μαλλιά της κούκλας με έναν αναπτήρα. Αν και αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη συμπεριφορά, δεν σημαίνει ότι θα μιμηθούν αυτή τη συμπεριφορά τα μικρά κορίτσια που θα δουν την ταινία.

https://www.instagram.com/p/Cugbk9MLunn/

Ορίστε μερικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν αφήσετε τα παιδιά σας να δουν την ταινία.

  • Θέλω να ακούσει το παιδί μου μερικές άσχημες λέξεις;
  • Είναι η κόρη μου αρκετά ώριμη να κατανοήσει κάποια αστεία με σεξουαλικό υπαινιγμό;
  • Είμαι έτοιμη να δώσω απαντήσεις σε ερωτήσεις που θα δημιουργηθούν εξαιτίας αυτών των υπαινιγμών;
  • Είμαι έτοιμη να μιλήσω για οποιοδήποτε θέμα που αφορά περισσότερο ενήλικες και εφήβους;
  • Είμαι έτοιμη να ακούσω τη γκρίνια που θα ακολουθήσει αν δεν την αφήσω να δει την ταινία που βλέπουν όλοι και ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙ ΕΚΕΙΝΗ;

Κάποιοι γονείς αποφάσισαν να πάρουν τα παιδιά τους στο σινεμά μαζί τους, κάποιοι άλλοι αποφάσισαν ότι θα πρέπει τα παιδιά τους να δουν την ταινία μόλις μεγαλώσουν λίγο.

Να θυμάστε: Κάθε παιδί θα αντιδράσει διαφορετικά βλέποντας την ταινία και σίγουρα θα δημιουργηθούν διαφορετικά ερωτήματα στο κάθε ένα από αυτά. Εσείς ξέρετε το παιδί σας καλύτερα (και την δική σας comfort zone), οπότε εσείς ξέρετε αν θα πάρετε μαζί την κόρη σας να σας κάνει παρέα ή όχι.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved