Mattel: Κυκλοφόρησε η πρώτη Barbie με σύνδρομο Down

Η νέα κούκλα θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα το καλοκαίρι.

Mattel: Κυκλοφόρησε η πρώτη Barbie με σύνδρομο Down

Η πρώτη Barbie με σύνδρομο Down κυκλοφόρησε από τη Mattel.

Mattel

Η Mattel στηρίζει τη διαφορετικότητα και στα πλαίσια της προσπάθειας αυτήw κυκλοφόρησε την πρώτη κούκλα Barbie με σύνδρομο Down.

«Ο στόχος μας είναι να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τη δυνατότητα να δουν τον εαυτό τους μέσα από την Barbie, αλλά και να τα ενθαρρύνουμε να παίξουν με κούκλες που δεν τους μοιάζουν», σχολίασε η Λάιζα ΜακΝάιτ, υπεύθυνη της εταιρείας.

https://www.instagram.com/p/CrdcVLnpqzW

Η νέα κούκλα είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά Fashionistas και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Εταιρεία Συνδρόμου Down (NDSS) των ΗΠΑ. Τα χαρακτηριστικά της είναι όμοια με εκείνα των ατόμων με τρισωμία 21: ο κορμός της πιο μακρύς σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, τα μάτια της αμυγδαλωτά και τα αυτιά της πιο μικρά. Επίσης, η συγκεκριμένη κούκλα έχει μικρότερο μέγεθος από τις υπόλοιπες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Η κούκλα θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα το καλοκαίρι. Όπως αναφέρεται και στο παρακάτω βίντεο, το χρώμα του φορέματος μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς το μπλε και το κίτρινο χρώμα είναι τα δύο χρώματα που συμβολίζουν το σύνδρομο Down.

Η Barbie που κάποτε ήταν συνώνυμο της γυναίκας με τις ιδανικές αναλογίες σώματος, τα μακριά ξανθά μαλλιά και το αψεγαδιαστο σώμα, αλλάζει. Η Mattel τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να διαφοροποιήσει το προφίλ της διάσημης κούκλας έχει λανσάρει μέχρι και σήμερα 154 διαφορετικά μοντέλα. Τα τελευταία χρόνια στην αγορά υπάρχουν κούκλες Barbie με διαφορετικά σωματότυπα, χρώματα επιδερμίδας, χρώματα μαλλιών και ματιών, Barbie χωρίς μαλλιά, με λεύκη, προσθετικό μέλος και ακουστικά βαρηκοΐας.

barbie-fashionistas.jpg

Μερικές από τις Barbie που ανήκουν στη σειρά Fashionistas.

Instagram / mattel
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved