Tips για μαμάδες: Πώς θα διαλέξετε ένα καρπούζι που είναι ζουμερό και γλυκό

Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε το καρπούζι.

Tips για μαμάδες: Πώς θα διαλέξετε ένα καρπούζι που είναι ζουμερό και γλυκό

Όλα τα καρπούζια δεν έχουν την ίδια γεύση.

Bigstock

Το καρπούζι είναι το κατεξοχήν καλοκαιρινό φρούτο . Μας δροσίζει τις ζεστές μέρες αλλά και μας χορταίνει αφού αρκεί μια φέτα λαχταριστού και κρύου καρπουζιού για να νιώσουμε πλήρεις.

Όλα τα καρπούζια όμως, δεν έχουν την ίδια γεύση. Άλλα είναι περισσότερο ώριμα απ΄όσο πρέπει, άλλα άνοστα και άλλα πεντανόστιμα.

Πώς λοιπόν θα γνωρίζετε αν το καρπούζι που αγοράζετε είναι το καλύτερο;

Υπάρχουν ορισμένα tips που αν τα ακολουθήσετε θα εντοπίσετε το πιο ζουμερό και γλυκό καρπούζι. Ας δούμε μερικά από αυτά που μας συστήνει το thepioneerwoman.com

Λευκό σημείο καρπουζιού

Τα καρπούζια δεν ωριμάζουν μετά τη συλλογή τους επομένως είναι σημαντικό να διαλέξετε ένα καρπούζι που ωρίμασε πριν κοπεί. Δώστε λοιπόν σημασία στο κάτω μέρος του καρπουζιού που ακουμπούσε στο χωράφι, πριν κοπεί. Στα ώριμα καρπούζια αυτό το σημείο είναι πιο σκούρο ( πορτοκαλοκίτρινο) ενώ στα πιο άγουρα είναι συνήθως υπόλευκο.

granita-karpouzi-lime.jpg

Βάρος καρπουζιού

Κρατήστε ένα μεσαίο καρπούζι στο χέρι σας. Αν σας φαίνεται πιο βαρύ απ’ότι θα έπρεπε σημαίνει ότι θα είναι πιο γλυκό και θα έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε νερό.

Κοτσάνι

Από τα πιο εύκολα σημάδια επιλογής ενός καλού καρπουζιού είναι το κοτσάνι. Αν είναι ξερό, σημαίνει ότι το καρπούζι είναι ώριμο. Αν παραμένει πράσινο μαρτυρά ότι κόπηκε πρόσφατα από το χωράφι και μπορεί να μην είναι τόσο γλυκό.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε συγκεκριμένα τι πρέπει να προσέχετε πριν αγοράσετε ένα καρπούζι.

Κι αν αναρωτιέστε αν κάποια από αυτές τις μεθόδους μπορεί να σας διασφαλίσει 100% ότι το καρπούζι που θα επιλέξετε θα είναι ζουμερό, γλυκό και ώριμο , η απάντηση είναι όχι. Απλά αυξάνουν τις πιθανότητες να κάνετε μια καλή επιλογή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved