Καρπούζι: Τα οφέλη για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα ομορφιάς

Γιατί το καρπούζι αξίζει μία θέση στην ρουτίνα ομορφιάς και πώς να το χρησιμοποιήσετε για σπιτικά καλλυντικά και όχι μόνο.

Καρπούζι: Τα οφέλη για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα ομορφιάς
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Juja Han

Το καρπούζι είναι συνώνυμο του καλοκαιριού. Είναι δροσιστικό, με υπέροχη γεύση, ενώ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά και νερό, δικαίως αξίζει μία θέση στη διατροφή μας. Ένας ακόμα τρόπος να επωφεληθούμε από τις ευεργετικές του ιδιότητες είναι χρησιμοποιώντας το στη ρουτίνα ομορφιάς. Τα συστατικά που περιέχει το καρπούζι είναι εξαιρετικά ωφέλιμα και για το δέρμα, ένα παραπάνω το καλοκαίρι που η επιδερμίδα χρειάζεται extra ενυδάτωση και φροντίδα.

Το οφέλη του καρπουζιού για την επιδερμίδα

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και E, οι οποίες προστατεύουν το δέρμα από ελεύθερες ρίζες και βοηθούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Επίσης, η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος, ενώ το λυκοπένιο που επίσης περιέχει κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή.

Το καρπούζι έχει επίσης αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, χάρη στις οποίες ενισχύεται η παραγωγή του κολλαγόνου. Τέλος, θεωρείται φυσικό απολεπιστικό και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τους πόρους της επιδερμίδας.

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το καρπούζι στη ρουτίνα ομορφιάς

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες του και τη σάρκα του καρπουζιού για σπιτικά καλλυντικά ή και απευθείας χρήση πάνω στο δέρμα. Παρακάτω μερικές ιδέες.

Σπιτική μάσκα με καρπούζι και γιαούρτι

Ο συνδυασμός γιαουρτιού και καρπουζιού θα σας χαρίσει λαμπερό και λείο δέρμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε δύο κουταλιές της σούπας καρπούζι με δύο κουταλιές της σούπας γιαουρτιού καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής και παχύρευστη κρέμα. Απλώστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου και αφήστε τη να δράσει για 15 με 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Σπιτική μάσκα με καρπούζι, μέλι και λεμόνι για ξηρές επιδερμίδες

Εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα, αυτή η σπιτική μάσκα καρπουζιού είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Το λεμόνι θα απομακρύνει νεκρά κύτταρα από το δέρμα , ενώ το λεμόνι και το μέλι θα θρέψει και θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σε βάθος.

Σε ένα μπολ βάλτε δύο κουταλιές της σούπας καρπουζιού, μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και λίγο μέλι. Ανακατέψτε τα υλικά καλά και εφαρμόστε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο πλην την περιοχή των ματιών. Αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

karpouzi-ofeli-epidermida.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Sahand Babali

Καταπολεμήστε την ακμή με φλούδες καρπουζιού

Εκτός από τη σάρκα στου καρπουζιού, ωφέλιμη για την φροντίδα της επιδερμίδας είναι και οι φλούδες του. Χρησιμοποιήστε τις για να καταπολεμήσετε την ακμή, κάνοντας το εξής: τρίβετε ελαφρά με τις φλούδες καρπουζιού την περιοχή του προσώπου που εντοπίζεται το πρόβλημα, ιδανικά καθημερινά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Φυσικό scrub στα χείλη

Το καλοκαίρι ο ήλιος και το αλάτι ταλαιπωρούν τα χείλη που αν δεν τα φροντίσουμε κατάλληλα είναι μόνιμα σκασμένα. Εκτός από την επαρκή ενυδάτωση, είναι σημαντικό ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρησιμοποιείται και scrub για να καθαρίζετε τα χείλη από νεκρά κύτταρα και τι καλύτερο από ένα φυσικό scrub όπως είναι το καρπούζι; Κόψτε μία φέτα καρπουζιού και χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι για να κάνετε απαλό μασάζ στα χείλη.

Πηγή πληροφοριών: bebeautiful.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved