Tips για μαμάδες: Τρεις χρήσεις του χυμού λεμονιού στο πλύσιμο των ρούχων

Γιατί είναι καλό να βάζετε χυμό λεμονιού στο πλυντήριο όταν πλένετε τα ρούχα.

Tips για μαμάδες: Τρεις χρήσεις του χυμού λεμονιού στο πλύσιμο των ρούχων
Lemon juice in the bowl. On wooden background Bigstock

Το λεμόνι χρησιμοποιείται συχνά πέρα από τη μαγειρική και στην καθαριότητα του σπιτιού.

Απολυμαίνει επιφάνειες, απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές, αφαιρεί επίμονες λεκέδες από τα ρούχα.

Όμως δεν είναι οι μόνες χρήσεις. Συγκεκριμένα, ο χυμός λεμονιού μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό καθαριστικό κάνοντας τα λευκά ρούχα να δείχνουν πεντακάθαρα.

Χυμός λεμονιού αντί για χλωρίνη

Αν αποφεύγετε τη χλωρίνη στο πλύσιμο των λευκών, ο χυμός λεμονιού είναι η λύση. Το κιτρικό οξύ των λεμονιών βοηθά στη διάσπαση των λεκέδων δίνοντας περισσότερη λάμψη. Και σε αντίθεση με τη χλωρίνη, ο χυμός λεμονιού δεν ξεθωριάζει στον ίδιο βαθμό τα ρούχα. Απλώς προσθέστε ένα φλιτζάνι χυμό λεμονιού μαζί με το συνηθισμένο απορρυπαντικό. Κατά προτίμηση χρησιμοποιήστε τον κυρίως στα λευκά.

lemons.jpg

Χυμός λεμονιού για τη σκουριά

Αν για τον οποιοδήποτε λόγο το αγαπημένο σας λευκό πουκάμισο γέμισε σκουριά, χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού. Η χλωρίνη είναι εξαιρετική στην αφαίρεση λεκέδων από σοκολάτα, κέτσαπ και καφέ, αλλά τους λεκέδες σκουριάς του κάνει πιο μόνιμους.

Τι να κάνετε: Βράστε λίγο νερό σε ένα μπρίκι ή στο μάτι της κουζίνας και βρέξτε το λεκέ της σκουριάς με χυμό λεμονιού. Κρατήστε τη λεκιασμένη περιοχή απευθείας πάνω από τον ατμό για λίγα λεπτά, προσέχοντας να μην καείτε από τον ατμό. Στη συνέχεια, απλώς πλύνετε το ρούχο όπως θα κάνατε συνήθως.

lemonia-xriseis-spiti.jpg

Χυμός λεμονιού για λεκέδες από χυμό

Τα περισσότερα ρούχα του παιδιού πλένονται στο πλυντήριο και οι περισσότεροι λεκέδες εξαφανίζονται. Όχι όμως ο λεκές από χυμό ειδικά σε λευκά ρούχα. Ενα μείγμα από 1/3 φλιτζάνι χυμό λεμονιού με 2/ 3 φλιτζάνια νερό θα απομακρύνουν αυτόν τον λεκέ. Απλά εμποτίστε τον με το διάλυμα και μετά ξεπλύνετε το ρούχο.

Με πληροφορίες από το home.howstuffworks.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved