Μαίρη Συνατσάκη: 4 προσδοκίες και 5 πράγματα που άργησε να συνειδητοποιήσει

Οι αναρτήσεις που έκανε και συγκίνησαν πολλούς!

Μαίρη Συνατσάκη: 4 προσδοκίες και 5 πράγματα που άργησε να συνειδητοποιήσει

Μαίρη Συνατσάκη

Η Μαίρη Συνατσάκη τους τελευταίους μήνες ζει μια άλλη πραγματικότητα από αυτή που είχε συνηθίσει. Βλέπετε ο Δεκέμβρης 2022 της χάρισε την κόρη της και η παρουσιάστρια δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά της. Αν μας ρωτάτε; Λογικό!

Είναι αρκετά ενεργή στα social media και μέσα από το προφίλ της μοιράζεται τόσο επαγγελματικές στιγμές, όσο και στιγμές από την καθημερινότητά της με τη μικρή Ολίβια.

mairi-sinatsaki-(3).jpg

Μαίρη Συνατσάκη

Αυτές που ξεχωρίσαμε εμείς; Οι τελευταίες της, μέσα από τις οποίες μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους 4 πρόσδοκίες που είχε για τη ζωή και πόσο χρόνο χρειάστηκε για να συνειδητοποιήσει την πιο άβολη αλήθεια για τη μητρότητα.

«Χρειάστηκα 5 μήνες με την μικρή για να συνειδητοποιήσω την πιο άβολη αλήθεια»

«Η Ολίβια έγινε 5 μηνών. Τόσο χρειάστηκα για να συνειδητοποιήσω την πιο άβολη αλήθεια της μητρότητας. Τα πράγματα που μοιράζομαι είναι ξεκάθαρα η δίκη μου εμπειρία. Το ότι βιώνω εγώ έτσι αυτήν την περίοδο δεν σημαίνει ότι όλες θα την βιώσουν έτσι. Κανενός η εμπειρία δεν είναι σωστότερη ή λάθος. Είναι απλά προσωπική. Επικοινωνώ αυτά τα πράγματα από την μεγάλη ανακούφιση που νιώθω όταν βλέπω αντίστοιχα μοιράσματα.», σχολίασε κάτω από το βίντεο που δημοσίευσε.

Ποια ήταν αυτή η άβολη αλήθεια; Όπως η ίδια αναφέρει: «Ενώ δεν είχε συμβεί κάτι ήταν κάποιες μέρες που ένιωθα ένα περίεργο εκνευρισμό και δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί, μέχρι που μπόρεσα να το ονοματίσω και να του δώσω υπόσταση. Η ζωή μου αυτή την στιγμή δεν μου ανήκει. Το συναίσθημά μου αυτήν την στιγμή δεν μου ανήκει. Ορίζεται από εκείνη. Αν εκείνη δεν είναι καλά, ούτε εγώ είμαι. Η χαρά μου έρχεται μέσα από εκείνη. Και άρα εγώ; Πού είμαι τώρα εγώ; Ποια είμαι; Είμαι ανάμεσα σε ένα πριν χωρίς εκείνη και ένα τώρα που ακόμη δεν έχω συνειδητοποιήσει. Θέλω να την αφήσω 2 ώρες να κάνω κάτι για εμένα και αν υπάρξουν αυτές οι δύο ώρες δεν ξέρω καν τι ειναι αυτό το "κάτι για εμένα" που θα με ευχαριστούσε τώρα... Είδα όμως κάπου στο ίντερνετ ότι οι μαμάδες φλαμίνγκο, τον πρώτο καιρό της μητρότητας από την εξάντληση και την αφοσίωση στο μεγάλωμα των μικρών τους χάνουν το χαρακτηριστικό ροζ τους χρώμα. Χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να επανέλθει, αλλά το ξαναβρίσκουν. Και εμείς... θα ξαναβρούμε το "ροζ" μας».

https://www.instagram.com/p/Cr8IMHgA6WG

4 προσδοκίες που είχα για την ζωή πριν γεννηθεί η μικρή και τώρα θεωρώ μη ρεαλιστικές

«Το Ολιβιάκι έγινε σήμερα 4 μηνών», έγραψε πριν 6 εβδομάδες και συνέχισε, «Αυτές είναι 4 αλήθειες που μου έμαθε αυτό το διάστημα για την καινούργια ζωή».

«1. Είμαι πολύ "διαβασμένη", ήθελα πολύ να μου συμβεί όλο αυτό και άρα είμαι έτοιμη να τα αντιμετωπίσω όλα. Ούτε καν! Μητρότητα είνια ένας συνδυασμός από ένστικτο, προσπάθεια και πάρα πολύ εκπαίδευση. Καθημερινή, ασταμάτητη εκπαίδευση από το παιδί σου.

2. Η επιστροφή θα είναι εύκολη! Η προσδοκία για το λεγόμενο "bounce back". Εξαιρετικά πιεστική! Αρχικά σε τι να επιστρέψεις Τίποτε από την προηγούμενη ζωή σου δεν μπορεί να μείνει ίδιο. Όλα χτίζονται ξανά σε ολοκαίνουριες βάσεις.

3. Θα λατρεύω κάθε στιγμή αυτής της νέας κατάστασης! Το ήθελα πολύ και δεν πρέπει να είμαι αχάριστη. Το να λατρεύεις το παιδί σου δεν σημαίνει ότι οφείλεις να λατρεύεις κάθε αϋπνία, πόνο, πείνα, εξάντληση που έρχονται μαζί με τους πρώτους μήνες της ζωής του. Αυτά τα συναισθήματα δεν σε κάνουν κακό γονέα.

4. Θα κάνω όλα όσα έκανα μέχρι τώρα, απλά μαζί με το παιδί! Ναι, αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Επίσης μπορεί να μην θέλεις πια να κάνεις όοολα όσα έκανες μέχρι τώρα. Η δουλειά μπορεί να μην έχει την ίδια προτεραιότητα πια. Κάποιες σχέσεις μπορεί να μην έχουν την ίδια προτεραιότητα πια. Κι αυτό είναι εντάξει!».

https://www.instagram.com/p/Cqpji3jrOK6
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved