Tips για μαμάδες: Απλά μυστικά για τέλειο βάψιμο αυγών

Για όμορφα, κατακόκκινα αυγά, ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές. 

Tips για μαμάδες: Απλά μυστικά για τέλειο βάψιμο αυγών

Καλάθι με κόκκινα πασχαλινά αυγά με σχέδια.

Bigstock

Είθισται το βάψιμο των αυγών να γίνεται τη Μεγάλη Πέμπτη.

Η διαδικασία δεν είναι δύσκολη ή χρονοβόρα, ειδικά αν φέτος επιλέξετε να βάψετε αυγά χωρίς να τα διακοσμήσετε με πρωτότυπα σχέδια.

Tips για τέλειο βάψιμο αυγών

  • Το μυστικό για να έχετε κατακόκκινα αυγά είναι να μην είναι ολόφρεσκα αλλά περίπου 4-6 ημερών. Το τσόφλι θα ξεκολλάει πιο εύκολα και η βαφή δεν θα περάσει στο ασπράδι.
  • Τα αυγά που θα βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Πριν τα βράσετε, περάστε την επιφάνειά τους με λίγο λευκό ξίδι.
vafi-avgwn-to-Pasxa.jpg

Πασχαλινά αυγά σε διαφορετικά χρώματα

Βράσιμο αυγών

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τοποθετήστε τα αυγά σε μια στρώση. Δεν θα πρέπει να χτυπηθούν μεταξύ τους γιατί θα ραγίσουν ή θα σπάσουν.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά ή τη σβήνετε και αφήνετε τα αυγά για τουλάχιστον 15 λεπτά να σιγοβράσουν.

Μόλις είναι έτοιμα με ένα σουτωτήρι ή ένα κουτάλι, βγάζετε ένα ένα αυγό και το βάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Μόλις κρυώσουν, ξεκινήστε τη διαδικασία της βαφής.

Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες της βαφής που έχετε επιλέξει.

Βαμμένα αυγά

Τοποθετείστε τα βαμμένα αυγά σε ένα ταψί που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας ή μια πετσέτα που δεν χρειάζεστε.

Αφήνετε τα αυγά να στεγνώσουν και στη συνέχεια τα αλείφετε με λίγο λάδι προκειμένου να γυαλίσουν.

Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε γάντια μιας χρήσης όταν βάψετε κόκκινα τα αυγά γιατί η βαφή, ναι μεν φεύγει, αφήνει όμως μια ελαφριά κοκκινίλα στα χέρια.

kokkina-avga-vrasimo.jpg

Κόκκινα πασχαλινά αυγά

Παντζάρι, κόκκινο λάχανο, κρεμμύδι, κουρκουμάς: 4 φυσικοί τρόποι για να βάψετε τα αβγά σας

Και όμως υπάρχουν φυσικοί τρόποι που μπορεί κάποιος να βάψει τα αυγά του για το Πάσχα, χωρίς να χρησιμοποιήσει τις βαφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι αυγά, τριμμένο κόκκινο λάχανο, φλούδες από ξερά κρεμμύδια, τριμμένο βραστό παντζάρι και κουρκουμά.

Για 4 διαφορετικά χρώματα θα χρειαστείτε και 4 διαφορετικές κατσαρόλες. Βάλτε νερό, ρίξτε σε κάθε μία ξεχωριστά ένα από τα παραπάνω υλικά, αφήστε τα να βράσουν μέχρι 5 λεπτά για να βγει το χρώμα τους και αφήστε στην άκρη για 15 με 60 λεπτά.

Σουρώστε το χρωματιστό νερό σε καθαρά μπολ, βάλτε 3 κ.τ.σ λευκό ξίδι και τοποθετήστε μέσα τα αυγά σας. Αφήστε τα για 2-12 ώρες για καλύτερο αποτέλεσμα σκεπασμένα, μέσα στο ψυγείο.

Έπειτα αφαιρέστε τα από το χρωματισμένο νερό κι αφού στεγνώσουν, τοποθετήστε τα στις πιατέλες.

Με πληροφορίες από το realsimple.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved