Tips για μαμάδες: Απλοί τρόποι για να μη μυρίζει το σπίτι ...ψαρίλα

Πώς φεύγει η μυρωδιά του ψαριού από το σπίτι.

Tips για μαμάδες: Απλοί τρόποι για να μη μυρίζει το σπίτι ...ψαρίλα

Γυναίκα κρατά στο ένα χέρι το ψάρι και στο άλλο ένα μανταλάκι 

Bigstock

Την Κυριακή των Βαΐων γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Παρά το γεγονός ότι είναι Σαρακοστή, επιτρέπεται το ψάρι.

Αναφορικά με τη νηστεία της ημέρας αυτής υπάρχει μια διαφοροποίηση στο ζήτημα του αν καταλύεται ψάρι ή όχι. Η γνώμη του Θεόδωρου του Στουδίτη είναι ότι την Κυριακή των Βαΐων «τρώγεται ψάρι», επειδή θεωρείται Δεσποτική εορτή. Για τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη μόνο μία ημέρα της Μεγάλης Σαρακοστής επιτρέπεται το ψάρι και αυτή είναι η ημέρα του Ευαγγελισμού.

Είναι χαρακτηριστική η θέση των Aποστολικών Διαταγών όταν λένε: «Μετά από αυτές (δηλαδή τις εορτές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων), να τηρείται τη νηστεία της Τεσσαρακοστής, η οποία περιλαμβάνει ανάμνηση της ζωής του Κυρίου και της νομοθεσίας. Να κρατιέται αυτή η νηστεία πριν από το Πάσχα, αρχίζοντας από τη Δευτέρα και συμπληρούμενη την Παρασκευή.Μετά από αυτές αφού σταματήσετε τη νηστεία, να αρχίζετε την αγία εβδομάδα του Πάσχα, νηστεύοντες κατ΄αυτήν όλοι με φόβο…»

Είναι ενδεικτικοί οι όροι «αφού σταματήσετε τη νηστεία» και «να αρχίζετε», οι οποίες δείχνουν ότι μια νηστεία τελειώνει και μία άλλη αρχίζει.

Αυτή που τελειώνει είναι η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής και αυτή που αρχίζει είναι η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. Άρα η εορτή αυτή βρίσκεται ανεξάρτητα ανάμεσα σε δύο νηστείες. Η θέση της λοιπόν δίνει το δικαίωμα να ομιλούν περί καταλύσεως κατ΄αυτήν την ημέρα ψαριού.

bigstock-Salmon-Fish-Steak-Grilled-With-305886805.jpg

Ψητό ψάρι με λίγο λεμόνι

Τι να κάνετε για να διώξετε τη μυρωδιά του ψαριού

Όταν τηγανίζετε ή ψήνετε ψάρι η μυρωδιά του είναι πολύ έντονη. Μάλιστα ακόμα κι αν αερίσετε το σπίτι είναι πιθανόν να μυρίζει ψαρίλα για αρκετές ημέρες.

Αν λοιπόν μαγειρέψετε ψάρι σήμερα ( και οποιαδήποτε άλλη φορά) σημειώστε τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την ψαρίλα.

Μπαχαρικά

Τα μπαχαρικά είναι μια καλή λύση για την απομάκρυνση ανεπιθύμητων μυρωδιών. Σσε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει προσθέστε τζίντζερ και ξυλάκια κανέλας. Αφήστε το τουλάχιστον 15 λεπτά στο μάτι της κουζίνας.

Ξίδι

Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό προσθέστε ξίδι, κανέλα ή αιθέρια έλαια. Αφήστε το νερό να σιγοβράζει για 10- 15 λεπτά.

Λεμόνια

Ένα άλλο δημοφιλές εξουδετερωτικό οσμών είναι το λεμόνι. Κόμψε μερικά λεμόνια και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό. Αφήστε τα να βράσουν για λίγο , μέχρι ο χώρος να μυρίσει λεμόνι.

Xρήσιμα tips

  • Καθαρίστε την κουζίνα ή τον φούρνο μόλις τελειώσετε το μαγείρεμα χρησιμοποιώντας ξίδι ή λεμόνι.
  • Επίσης μια καλή ιδέα είναι ψήσετε κάτι γλυκό, όπως μπισκότα ή κέικ ώστε να φύγει η μυρωδιά του ψαριού.

Με πληροφορίες από dogma.gr, southernliving.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved