Tips για μαμάδες: Έξυπνες λύσεις για να μη μυρίζει το μπάνιο χωρίς παράθυρο

Πώς το μπάνιο σας θα μυρίζει όμορφα όταν δεν έχει παράθυρο.

Tips για μαμάδες: Έξυπνες λύσεις για να μη μυρίζει το μπάνιο χωρίς παράθυρο

Γυναίκα κρατάει ένα καλάθι με ρούχα στο μπάνιο.

Bigstock

Το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν μπάνιο χωρίς παράθυρο, είναι η υγρασία.

Εξίσου σύνηθες ωστόσο είναι και οι δυσάρεστες οσμές κυρίως από το σιφόνι.

Ποια είναι η λύση ώστε το μπάνιο σας να μυρίζει ευχάριστα;

Ξίδι και σόδα

Ρίξτε ένα φλιτζάνι ξίδι στο σιφόνι και αποφύγετε να πέσει νερό για ένα ολόκληρο βράδυ. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τη σόδα αρκεί να τη ρίξετε στη λεκάνη.

Αν η δυσάρεστη οσμή δεν προέρχεται από το σιφόνι, αναμείξτε λευκό ξίδι και μαγειρική σόδα σε ένα όμορφο βάζο και τοποθετήστε το βάζο στον πάγκο και δίπλα στον νιπτήρα. Μετά από λίγο όλες οι δυσάρεστες οσμές θα απορροφηθούν.

kanela-keri.jpg

Αρωματικό κερί κανέλας

Bigstock

keri

Κεριά

Τα κεριά με ουδέτερο άρωμα είναι μια καλή λύση, αρκεί να έχετε αφήσει ανοιχτή την πόρτα και να έχουν εξατμιστεί οι υδρατμοί. Τοποθετήστε τα σε σημείο μακριά από τις πετσέτες, την κουρτίνα μπάνιου ή τα χαρτικά.

Ηλεκτρικό ανεμιστήρα

Μετά από μπάνιο ή ντους, συνδέστε τον ανεμιστήρα και αφήστε τον στο μπάνιο με την πόρτα ανοιχτή για λίγο. Με αυτό τον τρόπο θα στεγνώσουν οι τοίχοι και το πάτωμα ενώ η υγρασία θα εξαφανιστεί.

Αφυγραντήρας

Εάν το μπάνιο σας έχει σοβαρό πρόβλημα υγρασίας και δεν έχετε παράθυρο τότε ένας αφυγραντήρας θα σας βοηθήσει να μειώσετε την υγρασία ώστε να μην αναπτυχθεί μούχλα. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετοί οικονομικοί αφυγραντήρες και μπορείτε να βρείτε καλής ποιότητας συσκευές ακόμα και με 30 ευρώ.

petsetes-mpaniou.jpg

Λευκές πετσέτες διπλωμένες στο μπάνιο.

Tip

Μετά το μπάνιο απλώστε πετσέτες και πατάκια στο μπαλκόνι για να στεγνώσουν καλά και φροντίστε να αλλάζετε πετσέτες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αφήστε επίσης την κουρτίνα ανοιχτή για λίγα λεπτά για να φύγει η υγρασία από την μπανιέρα και μετά κλείστε την για να στεγνώσει πιο εύκολα .

Φυτά

Η καλύτερη και πιο φυσική λύση είναι τα φυτά. Επιλέξτε φτέρη και κρίνα που απορροφούν γρήγορα τις οσμές.

Με πληροφορίες από το copatrim.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved