Tips για μαμάδες: Πώς να ξοδέψετε πιο λίγα χρήματα στο σούπερ μάρκετ

Ποια είναι τα tips για να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα στο σούπερ μάρκετ;

Tips για μαμάδες: Πώς να ξοδέψετε πιο λίγα χρήματα στο σούπερ μάρκετ
Bigstock

Όλα γύρω μας ακριβαίνουν, οι τιμές αυξάνονται και οι μισθοί μένουν οι ίδιοι. Το σούπερ μάρκετ παλιότερα ήτα μια διασκεδαστική διαδικασία, σήμερα είναι ένας εφιάλτης. Υπάρχουν όμως έξυπνα tips για να μην σας έρχονται τα ψώνια σας «ο κούκος αηδόνι».

Μπορείτε από σήμερα κιόλας να περιορίσετε τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ σε μηνιαία βάση με μικρές αλλαγές που σύντομα θα γίνουν συνήθειες και θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση ενός σημαντικού ποσού χρημάτων μακροπρόθεσμα.

Με τα παρακάτω tips, θα διατηρήσετε σε ένα καλό επίπεδο όχι μόνο το budget σας αλλά και την ζυγαριά σας!

Μην ξεχνάτε τη λίστα

Όσο δεν έχουμε γραμμένα στο χαρτί, ή το κινητό μας τι έχουμε ανάγκη να αγοράσουμε για το νοικοκυριό μας, θα καταλήξουμε να ξεχάσουμε τα απαραίτητα, και να αγοράσουμε ένα σωρό άχρηστα πράγματα. Με αποτέλεσμα, να αναγκαστούμε να ξαναπάμε στο σούπερ για να αγοράσουμε όσα ξεχάσαμε και είχαμε πραγματική ανάγκη.

Σωστή συντήρηση των τροφίμων

Αν οι συνθήκες συντήρησης και αποθήκευσης των τροφίμων δεν είναι ευνοϊκές γι’αυτά, τότε σύντομα θα χρειαστεί να αντικατασταθούν. Αν, όμως, εξασφαλίσετε γι’αυτά ένα μέρος αποθήκευσης σύμφωνο με τις ανάγκες τους, θα διατηρηθούν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα.

Προσφορές - Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου

Μην ξεχνάτε πριν αγοράσετε το αγαπημένο σας σαμπουάν, να δείτε αν κάποια άλλη μάρκα έχει ένα συν ένα. Οι προσφορές είναι η χαρά της νοικοκυράς, ειδικά τον καιρό που διανύουμε.

Μην πετάτε φαγητό

Αν περίσσεψαν βραστά λαχανικά, ανακατέψτε τα με ζυμαρικά την επόμενη μέρα. Αν περίσσεψε κοτόπουλο, βάλτε το σε σάντουιτς και σαλάτες. Αν περίσσεψαν μακαρόνια με σάλτσα, βάλτε τα στο φούρνο και πασπαλίστε τα με τυριά. Θα δείτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθούν σημαντικά οι επισκέψεις σας στο σούπερ μάρκετ σε εβδομαδιαία βάση.

Μην πάτε για ψώνια όταν πεινάτε

Για ένα άδειο στομάχι, όλα φαίνονται λαχταριστά. Η πείνα είναι κακός σύμβουλος στις αγορές στο σούπερ μάρκετ. Είναι σπάταλος και μπορεί να σας παρασύρει σε άσκοπες αγορές -με «κενές» θερμίδες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved