Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να καθαρίσετε στο σπίτι με μαγειρική σόδα και λεμόνι

Συνδυάστε τη μαγειρική σόδα με το λεμόνι και έχετε το απόλυτο καθαριστικό για το σπίτι.

Tips για μαμάδες: Τι μπορείτε να καθαρίσετε στο σπίτι με μαγειρική σόδα και λεμόνι

Το λεμόνι και η μαγειρική σόδα μπορούν να κάνουν «θαύματα» στην καθαριότητα του σπιτιού.

Το λεμόνι δίνει άρωμα και γεύση στα φαγητά μας, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και σπάνια λείπει από το σπίτι μας. Επίσης, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και εκτός από τις προφανείς χρήσεις του, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και στην καθαριότητα του σπιτιού. Όσον αφορά τη μαγειρική σόδα απομακρύνει αποτελεσματικά λεκέδες, οσμές ακόμα και λίπη όχι μόνο από την κουζίνα αλλά και τα ρούχα.

Όταν μάλιστα συνδυαστούν, τότε έχετε ένα άκρως αποτελεσματικό καθαριστικό γενικής χρήσης.

Ας δούμε τι μπορείτε να καθαρίσετε με το λεμόνι και τη σόδα:

lemoni-xriseis-kathariotita.jpg

Ιδρώτας

Αναμείξτε το χυμό ενός λεμονιού με τη σόδα ( περίπου ένα κουταλάκι) σε ένα μπολ και μουλιάστε μέσα σε αυτό το ρούχο με λεκέ από ιδρώτα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε για έναν επίμονο λεκέ.

Φούρνος

Αφαιρέστε τυχόν παχύρρευστη βρωμιά από το φούρνο χρησιμοποιώντας μια παχύρρευστη πάστα από λεμόνι και μαγειρική σόδα. Αφήστε τη να δράσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα. Σκουπίστε με ζεστό σαπουνόνερο.

tips-kathariotitas-kouzinas.jpg

Άλατα

Συχνά το μπάνιο συσσωρεύει άλατα που δεν φεύγουν εύκολα. Ένας έξυπνος τρόπος για να καθαρίσετε το νιπτήρα αλλά και το νεροχύτη της κουζίνας είναι με μαγειρική σόδα και λεμόνι. Φτιάξτε μια πάστα και αφήστε τη να δράσει για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να καθαρίσετε. Επίσης, μπορείτε να πασπαλίσετε με σόδα τα άλατα και στη συνέχεια να προσθέσετε το χυμό λεμονιού.

Οσμές στο ψυγείο

Αν το ψυγείο μυρίζει και δεν ξέρετε τοποθετήστε ένα κομμένο λεμόνι στην πίσω πλευρά του ψυγείου καθώς κι ένα μπολ με σόδα.

kathariste-neroxiti.jpg

Νεροχύτης

Ο ανοξείδωτος νεροχύτης θα πρέπει να τον απολυμαίνετε συχνά. Χρησιμοποιείστε λοιπόν λεμόνι με μαγειρική σόδα. Αρχικά φτιάξτε μια πάστα σόδας με νερό και αφού τρίψετε το νεροχύτη στη συνέχεια προσθέστε στην επιφάνεια χυμό από λεμόνι.

Με πληροφορίες από το greenhouseecocleaning.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved