Encanto: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την παιδική ταινία που κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο

Η ταινία ήταν επίσης υποψήφια και για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.

Encanto: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την παιδική ταινία που κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο
Instagram / encantomovie

Στην αίθουσα Walk of Fame στο Dolby Theater πραγματοποιήθηκε η 94η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ λίγες ώρες πριν. Οι αστέρες του Hollywood φόρεσαν τα καλά τους και περπάτησαν στο κόκκινο χαλί, εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις τους.

Η τελετή φέτος πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και πολλοί celebrities ήθελαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα κατά του πολέμου και φόρεσαν μπλε κορδέλες δείχνοντας έτσι τη στήριξή τους στους πρόσφυγες σε όλον τον κόσμο.

Μεγάλοι νικητές της βραδιάς ήταν:

  • Will Smith: Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου («Kind Richard»)
  • Troy Kotsur: Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου («CODA»)
  • Jessica Chastain: Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου («The Eyes of Tammy Faye»)
  • Ariana DeBose: Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου («West Side Story»)
  • CODA: Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας
  • Jane Campion: Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας («Τhe Power of the Dog»)

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι η Νεοζηλανδή Jane Campion είναι μόλις η Τρίτη γυναίκα που παίρνει Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, έναν μόλις μετά την Chloe Zhao.

Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων δόθηκε κέρδισε η παιδική ταινίας «Encanto», η οποία θεωρούνται από τα φαβορί και ήταν επίσης υποψήφια για το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού.


https://www.instagram.com/p/CboN2H4LImp/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Encanto: Όλα όσα θέλετε να μάθετε

Η ταινία κυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2021 και τα παιδιά που την είδαν, την λάτρεψαν από την πρώτη στιγμή. Αποτελέι την 60η ταινία παραγωγής της Walt Disney Animation και σκηνοθετήθηκε από τον Jared Bush και τον Byron Howard. Στη σκηνοθεσία συνέβαλε και ο Charise Castro Film, ο οποίος έγραψε το σενάρια μαζί με τον Jared Bush.

Η ταινία πραγματεύεται τη διαφορετικότητα και εξιστορεί την ιστορίας μίας ευτυχισμένης και ασυνήθιστης οικογένειας που ζει κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι στο Encanto. Όλα τα παιδιά της οικογένειας έχουν ένα μαγικό χάρισμα εκτός από τη μικρή Μίραμπελ. Όταν η μαγεία όλης της οικογένειας βρεθεί σε κίνδυνο, η Μιραμπέλ θα αποδειχθεί η μόνη σανίδα σωτηρίας.

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω.



Από το πρώτο διάστημα της κυκλοφορίας του, το Encanto κέρδισε την αποδοχή των κριτικών για τον συμβολισμό, τη μουσική, τα κινούμενα σχέδια, τη φωνή, το συναισθηματικό βάθος και τα πολιτιστικά του στοιχεία. Ξεχώρισε επίσης για τον «μαγικό ρεαλισμό» του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν κριτικές, ενώ για βραβεία έχει προταθεί και για τα πρωτότυπα τραγούδια του, τα οποία έχει γράψει ο Lin-Manuel Miranda.

Το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού διεκδίκησε και το «Dos Oruguitas» του Sebastian Yatra, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 55 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.






H ταινία έχει διάρκεια δύο ώρες. Στη μεταγλωττισμένη εκδοχή της στα ελληνικά ακούγονται οι φωνές των: Έλενα Δελακούρα, Κωνσταντίνα Κορδούλη, Νίνα Μαζάνη, Θάνος Λέκκας, Μαρία Κοσμάτου, Αποστόλη Ψυχράμης, Βίνα Παπαδοπούλου, Ερασμία Μαρκίδη & Κωνσταντίνος Ρεπάνης
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved