Όσκαρ 2022: Οι παιδικές ταινίες που είναι υποψήφιες για το χρυσό αγαλματίδιο

  • Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός (Encanto)
  • Λούκα (Luca)
  • Οι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών (The Mitchells vs. Τhe Machines)
  • Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος (Raya and the Last Dragon)
Όσκαρ 2022: Οι παιδικές ταινίες που είναι υποψήφιες για το χρυσό αγαλματίδιο
Instagram / encantomovie

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε χθες τις υποψηφιότητες των φετινών βραβείων Όσκαρ. Η 94η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου στο Dolby Theater στο Hollywood και θα μεταδοθεί live από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC σε περισσότερες από 200 περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Οι υποψήφιες ταινίες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας συμπληρώνουν δεκάδα ενώ για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, οι ταινίες είναι συνολικά πέντε, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι παιδικές.

Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός (Encanto)

Μία ταινία για τη διαφορετικότητα που εξιστορεί την ιστορίας μίας ευτυχισμένης και ασυνήθιστης οικογένειας που ζει κρυμμένη στα βουνά της Κολομβίας, σε ένα μαγικό σπίτι στο Ενκάντο. Όλα τα παιδιά της οικογένειας έχουν ένα μαγικό χάρισμα εκτός από τη μικρή Μίραμπελ. Όταν η μαγεία όλης της οικογένειας βρεθεί σε κίνδυνο, η Μιραμπέλ θα αποδειχθεί η μόνη σανίδα σωτηρίας.



Λούκα (Luca)

Η ταινία «Λούκα» των Disney και Pixar είναι μια ιστορία ενηλικίωσης ενός νεαρού αγοριού που ζει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο παγωτά, πάστα κι ατελείωτες βόλτες με Βέσπα σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ιταλικής Ριβιέρας.

Ο Λούκα μοιράζεται αυτή την περιπέτεια με τον καινούργιο φίλο του, τον Αλμπέρτο, αλλά η χαρά τους απειλείται από ένα καλά κρυμμένο μυστικό: στην πραγματικότητα δεν είναι άνθρωποι αλλά θαλάσσια τέρατα από έναν άλλον κόσμο κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού.




Οι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών (The Mitchells vs. Τhe Machines)

Πίσω από την ταινία «Οι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών» βρίσκονται οι δημιουργοί του «Βρέχει Κεφτέδες» και του «Spider-Man»: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν». Σε αυτήν την ταινία με το ανατρεπτικό χιούμορ που αναδεικνύει την σπουδαιότητα της οικογένειας και της αγάπης, η υπόθεση μέσα σε λίγες γραμμές περιγράφεται ως εξής:

Η Κέιτι Μίτσελ από μικρή ένιωθε πως δεν ταιριάζει με κανέναν, ούτε καν με την ίδια την οικογένειά της και όνειρό της ήταν πάντα να πάει σε σχολή κινηματογράφου. Οταν το όνειρό της γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και ετοιμάζεται να φύγει για το πανεπιστήμιο, ο πατέρας της συνειδητοποιεί το πόσο πολύ έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Ετσι αποφασίζει να πάρει όλη την οικογένεια μαζί σε ένα ταξίδι για να συνοδεύσουν την Κέιτι στη σχολή, με σκοπό να τα ξαναβρούν. Μόνο που μια εξέγερση από ρομπότ τους χαλάει τα σχέδια, κάνοντάς τους την τελευταία οικογένεια πάνω στη Γη και τους μόνος που μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα.




Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος (Raya and the Last Dragon)


Η ταινία «Η Ράια και ο Τελευταίος Δράκος» των Walt Disney Animation Studios μας ταξιδεύει στον φανταστικό κόσμο της Κουμάντρα, όπου για πολύ καιρό άνθρωποι και δράκοι ζούσαν αρμονικά. Αλλά όταν το κακό απειλεί τον τόπο, οι δράκοι αυτοθυσιάζονται για να σώσουν την ανθρωπότητα.

Τώρα, 500 χρόνια μετά, το ίδιο κακό επιστρέφει και η μοναχική πολεμίστρια, Ράια, πρέπει να εντοπίσει τον τελευταίο, θρυλικό δράκο για να ενώσει τον διχασμένο τόπο και τον λαό του. Παρ’ όλα αυτά, στο ταξίδι της, θα μάθει ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω από έναν δράκο για να σώσει τον κόσμο—χρειάζεται εμπιστοσύνη και συνεργασία.






Να σημειώσουμε ότι η πέμπτη ταινία υποψήγια για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων είναι το «Flee» η οποία αφηγείται την ιστορία του Amin Nawabi , ενός παιδιού πρόσφυγα που εγκαταλείπει το σπίτι του στο Αφγανιστάν για να βρει ασφάλεια στη Δανία. Σήμερα, σε ηλικία 36 ετών είναι επιτυχημένος ακαδημαϊκός και για πρώτη φορά 20 χρόνια από την άφιξή του στη Δανία, ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας, αφηγείται την ιστορία του απίστευτου ταξιδιού του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved