Νάντια Μπουλέ: «Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά μας» - Τι ξεκίνησε η κόρη της

Νέες γευστικές εμπειρίες για τη μικρή Σεμέλη.

Νάντια Μπουλέ: «Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά μας» - Τι ξεκίνησε η κόρη της

Η κόρη της Νάντιας Μπουλέ, που σε μερικές ημέρες θα γίνει 7 μηνών, άρχισε να τρώει στερεές τροφές.

Η διατροφή της Σεμέλης έχει εμπλουτιστεί με νέες τροφές, αφού όπως έγραψε η ηθοποιός σε ανάρτησή της στο Instagram «μπήκαμε κανονικά στη φάση των στερεών τροφών! Ένας καινούργιος κόσμος ανοίγεται μπροστά μας».

Σε αυτή την ηλικία, από έξι μηνών και πάνω, τα περισσότερα μωρά αρχίζουν να δοκιμάζουν νέες γεύσεις, που είναι συνήθως λαχανικά, μοσχάρι, κοτόπουλο και ψάρι.

Ο παιδίατρος προτείνει την σταδιακή εισαγωγή των τροφών όχι μόνο για να τις συνηθίσει το μωρό αλλά και για αποφυγή αλλεργιών.

nadiaboule me kori

Σημάδια που μαρτυρούν ότι το μωρό μπορεί να ξεκινήσει τις στερεές τροφές

Από τον έκτο μήνα και μετά οι ανάγκες του μωρού αυξάνονται και σιγά σιγά οι στερεές τροφές μπαίνουν στη διατροφή του. Πέρα από τον παιδίατρο που θα σας πει πότε και ποιες τροφές μπορεί ν΄αρχίσει να δοκιμάζει το μωρό σας, θα καταλάβετε κι εσείς μόνοι σας, καθώς υπάρχουν κάποιες ενδείξεις, όπως :

H ηλικία

Τα περισσότερα παιδιά ξεκινάνε τα πρώτα πολτοποιημένα γεύματα περίπου στην ηλικία των έξι μηνών. Σαφώς η ακριβής χρονική στιγμή εξαρτάται από το ίδιο το παιδί, όμως η γενική κατεύθυνση δεν αλλάζει.

Η ανάπτυξη

Από τον έκτο μήνα κι έπειτα τα μωρά έχουν πλέον καλύτερο έλεγχο του κεφαλιού τους και μπορούν να κάτσουν μόνα τους χωρίς στήριξη. Και τα δύο ορόσημα είναι σημαντικά για την εισαγωγή των στερεών τροφών στη διατροφή τους, καθώς μειώνουν τις πιθανότητες πνιγμού.

Το ενδιαφέρον

Τα μωρά όσο μεγαλώνουν, θέλουν να ανακαλύψουν τα πάντα γύρω τους. Εάν δείτε ότι το μωρό σας, σας παρατηρεί όταν τρώτε ή κοιτάει με ενδιαφέρον το φαγητό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο να δοκιμάσει.

nadiaboule me kori1

H ζωή με το μωρό

Η Νάντια Μπουλέ γέννησε τον περασμένο Ιούλιο και τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννα απείχε από τα social media, στα οποία γενικά είναι πολύ ενεργή. Toυς τελευταίους μήνες, η ηθοποιός μοιράζεται τις εμπειρίες της και δημοσιεύσει φωτογραφίες με την κόρη της οι οποίες δεν είναι πολλές.

Πάρτε μια γεύση από αυτές στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved