Μαντώ Γαστεράτου: Πώς έχασε τα 25 κιλά της εγκυμοσύνης χωρίς να το καταλάβει

Ποια είναι η συμβουλή της σε όλες τις μαμάδες.

Μαντώ Γαστεράτου: Πώς έχασε τα 25 κιλά της εγκυμοσύνης χωρίς να το καταλάβει

Οι περισσότερες γυναίκες μετά τη γέννηση του παιδιού τους αρχίζουν να αγχώνονται για τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Ανάλογα με το πόσα κιλά είχαν πάρει αναζητούν τρόπους για να τα χάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, με αποτέλεσμα να στρεσάρονται ακόμα περισσότερο.

Η Μαντώ Γαστεράτου δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Όπως έγραψε σε πρόσφατο post κατάφερε να χάσει τα 25 κιλά της εγκυμοσύνης, χωρίς να πιέσει τον εαυτό της.Έγραψε χαρακτηριστικά:


https://www.instagram.com/p/CRwOH98Lczh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Όταν πήρα στην εγκυμοσύνη μου 25 κιλά, κάποιες φίλες μου που είχαν ήδη γεννήσει μου λέγανε "Μαντώ μην ανησυχείς το σώμα επανέρχεται...", και έτσι είναι! Αν θέλεις να καταφέρεις ένα στόχο, μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα που δεν θέλει με το ζόρι. Άκουσε το μυαλό και το σώμα σου και ακολούθησε τους ρυθμούς σου!

Ενάμιση χρόνο μετά τη γέννηση του γιου μου το σώμα μου επανήλθε, βρήκα τρόπους να χάσω τα παραπανίσια κιλά και τη χαλάρωση χωρίς να το καταλάβω!
Αλήθεια λέω! Ούτε στερήθηκα το φαγητό ούτε εξαντλήθηκα στην γυμναστική. Στην πρώτη περίπτωση σταδιακά απλά ελάττωσα τις ατασθαλίες στο φαγητό και τα γλυκά και στην δεύτερη, γυμναζόμουν μαζί με τον Γιωργάρα...»

Απώλεια κιλών στην εγκυμοσύνη

Τα πρώτα κιλά μετά από τον τοκετό θα τα χάσετε γρήγορα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας θα δείτε το βάρος σας να μειώνεται περαιτέρω, αφού κατά την περίοδο αυτή το σώμα σας θα αποβάλλει τα υγρά, που κατακρατήθηκαν κατά τη διάρκεια της κύησης. Μετά από αυτήν την ταχεία αρχική απώλεια βάρους, τα κιλά σας θα αρχίσουν να μειώνονται με βραδύτερους ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο Μενέλαο Λυγνό συνήθως, συνιστάται η εβδομαδιαία απώλεια βάρους να κυμαίνεται μεταξύ του μισού και του 1 κιλού. Αν και πολλές γυναίκες χάνουν το επιπλέον βάρος με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Όσο όμως το βάρος μειώνεται, η περαιτέρω απώλεια θα επιβραδύνεται, μέχρι που ο ρυθμός αυτής ενδέχεται να περιοριστεί ακόμα και στο ένα κιλό το μήνα.

Όμως η απώλεια του βάρους, που χάνετε αργότερα αφορά κατά κύριο λόγο λίπος, ενώ το βάρος, που χάνετε αρχικά ενδέχεται να αφορά και υγρά.

Σε γενικές γραμμές μία γυναίκα επανέρχεται στο προ της εγκυμοσύνης βάρος της εντός 6 μηνών από τον τοκετό. Εντούτοις, κάποιοι ειδικοί θεωρούν, πως ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί και εντός 12 μηνών από τον τοκετό.

Η Μαντώ Γαστεράτου απόλαυσε την περίοδο μετά τη γέννηση του γιου της και με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα και τη διατροφή της κατάφερε να χάσει 25 κιλά σε 1,5 χρόνο.

Στη gallery που ακολουθεί δείτε όμορφες στιγμές της νέας μαμάς με τον Γιώργο της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved