Μπαμπάδες παρόντες στον τοκετό - Ένα υπέροχο φωτογραφικό άλμπουμ

Τα ιδιαίτερα στιγμιότυπα απαθανάτισε η φωτογράφος Monet Nicole.

Μπαμπάδες παρόντες στον τοκετό - Ένα υπέροχο φωτογραφικό άλμπουμ

Μπαμπάς στην αίθουσα τοκετού.

Instagram / monetnicolebirths

Η Monet Nicole είναι μαία και επαγγελματίας φωτογράφος τοκετού. Για εκείνη ο τοκετός είναι μια σπουδαία εμπειρία ζωής, και με τον φωτογραφικό της φακό έχει δώσει το παρόν σε εκατοντάδες γέννες.

Οι φωτογραφίες της αποτυπώνουν την ωμή ομορφιά της γέννας για αυτό και έχουν ξεχωρίσει. Το προφίλ της Monet στο Instagram είναι ένα υπέροχο φωτογραφικό άλμπουμ με φωτογραφίες από κάθε στάδιο της γέννας. Γυναίκες που γεννούν στο μαιευτήριο, στο σπίτι, στην πισίνα.

https://www.instagram.com/p/Cxv-4nwMkBd/

Η φωτογράφος μέσω Instagram μοιράζεται και σκέψεις της, εμπειρίες ή ιστορίες μαμάδων. Σε μία από τις τελευταίες της αναρτήσεις μιλάει για όλους εκείνους τους μπαμπάδες που βρίσκονται στο πλευρό των συντρόφων του καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού.

Γράφει η φωτογράφος:

«Ο δεύτερος άνθρωπος που φέρνει στον κόσμο ένα παιδί – Αυτός ο ρόλος μπορεί να γίνει ένας από τους πιο δύσκολους.

Κρατάς χέρια, υποστηρίζεις και περιμένεις… γνωρίζοντας παράλληλα ότι στην τελική δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να γίνει η όλη διαδικασία πιο ανώδυνη, πιο εύκολη ή πιο γρήγορη για τον άνθρωπο που αγαπάς.

Υπάρχει όμως λόγος που πολλοί από τους πελάτες μου, μου λένε ότι αγαπούν τις φωτογραφίες τοκετού περισσότερο και από τις φωτογραφίες γάμου τους. Είναι γιατί αυτές οι στιγμές της ανιδιοτελούς υποστήριξης… όταν κρατάς απλά το χέρι του άλλου είναι από τις πιο ειλικρινείς τρόπους να δείξουν την αγάπη τους.

Αυτό είναι η σπουδαία δουλειά που κάνουμε για να γίνουμε γονείς. Οι πιο δύσκολες στιγμές είναι επίσης στιγμές που μας φέρνουν κοντά. Και η στιγμή που βλέπεις τον σύντροφό σου να κρατά το μωρό σας για πρώτη φορά στην αγκαλιά του; Απλά δεν υπάρχουν λόγια.»

Για την συγκεκριμένη ανάρτηση η Monet επέλεξε μία σειρά από φωτογραφίες μπαμπάδων που αναλαμβάνουν αυτόν τον σπουδαίο ρόλο στον τοκετό. Η κάθε μία και μία διαφορετική ιστορία γέννας, μία διαφορετική αρχή για το δύσκολο αλλά παράλληλα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο της γονεϊκότητας.

https://www.instagram.com/p/CyGwRKYsUCW/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved