Μπαμπάς στην αίθουσα τοκετού: Ο ρόλος του μέσα από φωτογραφίες

Τι πρέπει να κάνει ένας μπαμπάς στην αίθουσα τοκετού plus μοναδικές φωτογραφίες από επαγγελματίες φωτογράφους.

Μπαμπάς στην αίθουσα τοκετού: Ο ρόλος του μέσα από φωτογραφίες
Instagram / alessandracorveloni

Τις τελευταίες δεκαετίας δεν έχει αλλάξει μόνο ο ρόλος του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών αλλά και ο ρόλος του στην διαδικασία του τοκετού. Πενήντα χρόνια πριν, ο τοκετός θεωρούνταν αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Σήμερα, πολλοί είναι οι μπαμπάδες που επιλέγουν να βρεθούν στο πλευρό της συντρόφου τους καθ’ όλη της διάρκεια του τοκετού και να είναι παρόντες στη γέννηση του παιδιού τους.

Τι μπορείτε να κάνει ένας μπαμπάς για να βοηθήσει τη σύντροφό του;

Σωστή ενημέρωση

Είναι σημαντικό ο μέλλοντας πατέρας να γνωρίζει τα στάδια του τοκετού, τι περιλαμβάνει το κάθε ένα και όλα όσα πρέπει να περιμένει από την όλη διαδικασία. Πολλοί είναι οι μπαμπάδες που κάνουν μαθήματα ανώδυνου τοκετού μαζί με τη μέλλουσα μητέρα.

Πριν τον τοκετό

Στα πρώτα στάδια του τοκετού η βασική δουλειά του πατέρα είναι ο αντιπερισπασμός. Το στάδιο αυτό μπορεί να διαρκέσει για ώρες και η μέλλουσα μαμά είναι λογικό να κουραστεί και να χάσει την υπομονή της. Ο μπαμπάς μπορεί να της κάνει απαλό μασάζ στην πλάτη ή στα πόδια, να περπατήσει μαζί της και γενικά να της κάνει παρέα όσο βρίσκεται στην αναμονή.


https://www.instagram.com/p/Cae3AQIObMr/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στον τοκετό

Όσοι οι συσπάσεις γίνονται πιο δυνατές και συχνές, ο ρόλος του μπαμπά γίνεται πιο σημαντικός και βοηθάει τη λεχώνα να μείνει συγκεντρωμένη και ψύχραιμη. Η οπτική επαφή, το κράτημα ενός χεριού μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν.

Βέβαια, υπάρχουν περιπτώσεις που αυτή η ενθαρρυντική συμπεριφορά δεν είναι καλοδεχούμενη και η μαμά θυμώνει, φωνάζει και έτσι ξεσπά την ένταση.

Η στιγμή που το μωρό γεννιέται είναι μία στιγμή μοναδική και για τους δύο γονείς που θα τους ενώνει για πάντα. Ο μπαμπάς, όπως και η μαμά πρέπει να πάρει τον χρόνο της και να το χαρεί.

Φωτογραφίες μπαμπάδων στην αίθουσα τοκετού

Επαγγελματίες φωτογράφοι που εξειδικεύονται στις φωτογραφίες τοκετού απαθανατίζουν το κάθε στάδιο της γέννας. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν στιγμές, συναισθήματα και πολλές από αυτές κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Οι φωτογραφίες με μπαμπάδες είναι από τις πιο ιδιαίτερες και στην παρακάτω gallery συγκεντρώσαμε μερικές από τις αγαπημένες μας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved