Γράμμα στο αγέννητο μωρό μου: «Αυτές είναι οι υποσχέσεις που σου δίνω»

Όταν είσαι  έγκυος σε πλημμυρίζουν καθημερινά, τόσα συναισθήματα, για το μωρό που περιμένεις. Κάθε μέρα τού μιλάς, του λες πώς αισθάνεσαι και πόσο αδημονείς να το κρατήσεις στην αγκαλιά σου.

Γράμμα στο αγέννητο μωρό μου: «Αυτές είναι οι υποσχέσεις που σου δίνω»

Η συγγραφέας και blogger, Laura Marie Meyers στέλνει στο αγέννητο μωρό της, ένα τρυφερό γράμμα, όπου του δίνει υποσχέσεις, τις οποίες ορκίζεται ότι θα τηρήσει, από την πρώτη μέρα της ζωής του και πάντα. Ένα γράμμα με συναισθήματα και σκέψεις, που όλες κάνουμε ή κάναμε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

«Αγαπημένο μου μωρό,

Θέλουμε ακόμη λίγους μήνες, για να συναντηθούμε, αλλά ήδη βιάζομαι να σου γράψω το πρώτο γράμμα. Ξέρεις, η μαμά σου είναι συγγραφέας και αυτό είναι το πρώτο από τα εκατοντάδες γράμματα που θα ακολουθήσουν, προς εσένα. Ναι, το λες και προειδοποίηση.

Ξεκίνησα να γράφω , διότι δε μπορώ να μη σε σκέφτομαι, συνέχεια. Αισθάνομαι τόσα πολλά για εσένα, μωρό μου, που νιώθω την ανάγκη να τα μοιραστώ. Κάθε μου γράμμα είναι και ένα μικρό «ταξίδι», στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον και όταν μεγαλώσεις, θα στα δώσω όλα να τα διαβάσεις. Ένα γράμμα για εμένα και το μπαμπά σου και πώς γνωριστήκαμε, ένα άλλο για τη στιγμή, που θα σε κρατήσω αγκαλιά για πρώτη φορά και θα «συστηθούμε», άλλο για τον παππού και τη γιαγιά.

Σε όλα τα γράμματα, «πιάνω» τον εαυτό μου να φαντάζεται τη μαμά που ελπίζω να είμαι όταν θα έρθεις. Προσπαθώ να κάνω εικόνα πώς θα είμαι, βέβαια, υπάρχει και ένα μεγάλο μέρος που δε μπορώ να σχεδιάσω πώς θα είμαι. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες υποσχέσεις, που ορκίζομαι ότι θα τηρήσω.
Υπόσχομαι οι μέρες σου να ξεκινούν και να τελειώνουν, υπενθυμίζοντας σου, πόσο σε λατρεύω. Τις νύχτες θα σου λέω δυνατά και καθαρά «Σε αγαπώ», ενώ τα πρωινά, θα σε ξυπνάω με μία απαλή φωνή και με ένα πλατύ χαμόγελο, όπως ακριβώς έκανε και η δική μου μαμά. Ίσως, αυτό να σου φαίνεται κάπως ασήμαντο, αλλά πίστεψε με, είναι ο πιο ευχάριστος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Και όταν θα είσαι στην εφηβεία, επίσης, πίστεψέ με, θα είσαι πραγματικά ευγνώμων, που τα πρωινά δεν θα τραβάω τις κουρτίνες και δεν θα σου φωνάζω να σηκωθείς από το κρεβάτι.

MOTHER

Όταν θα προσπαθείς για νέα πράγματα, σου υπόσχομαι ότι ποτέ δεν θα σου δείξω ότι θα είμαι λίγο έως πάρα πολύ τρομοκρατημένη. Μπορεί μέσα μου να αγχώνομαι, να ανησυχώ, να φοβάμαι τι θα συμβεί αν δεν πετύχεις στην προσπάθειά σου, αλλά ποτέ δεν θα αφήσω τους φόβους μου να σου σταθούν εμπόδιο. Πάντα θα σου λέω να αρπάζεις κάθε ευκαιρία που θα σου δίνεται, να προσπαθείς, να ρισκάρεις, να πιστεύεις στον εαυτό σου. Σου υπόσχομαι ότι και εγώ θα σου έχω εμπιστοσύνη.

Σου υπόσχομαι να σε αφήσω να κάνεις τα λάθη σου – μικρά ή μεγάλα – και να σε βοηθήσω να τα αντιμετωπίσεις, αν χρειαστείς τη βοήθεια μου. Και να θυμάσαι ότι πάντα θα σε αγαπώ. Σου υπόσχομαι ότι θα σε μάθω να διαβάζεις και θα σου λέω κάθε μέρα ιστορίες, αληθινές ή φανταστικές, που με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα.

Όταν θα έχεις μία άσχημη μέρα, σου υπόσχομαι ότι θα σε ακούσω. Ή θα σου δώσω χώρο να αναπνεύσεις και να κάνεις ο, τι είναι καλύτερο για εσένα. Υπόσχομαι να είμαι ειλικρινής μαζί σου, ακόμη και όταν θα είναι δύσκολο. Σου υπόσχομαι ότι πάντα θα σε προστατεύω.
Περισσότερο, όμως, γλυκό μου μωρό, σου υπόσχομαι ότι θα σου μάθω και θα σου δείξω πώς να αγαπάς. Θα αγαπώ πάντα εσένα, το μπαμπά σου, τις οικογένειες μας, τους φίλους μας. Με λέξεις και με πράξεις. Και αν κάποια από τις υποσχέσεις μου μπορεί να τηρηθεί, ας είναι αυτή: θα νιώσεις την αγάπη γύρω σου. Θα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και όχι να σε πνίγει.

Ανυπομονώ να σε γνωρίσω.
Ήδη σε αγαπώ,

Η μαμά σου!

Διάβασε όλο το γράμμα εδώ

Διαβάστε επίσης

Ένα γράμμα στον εαυτό μου που περιμένει παιδί
Γράμμα σε εκείνη τη γυναίκα που δεν της αρέσει να είναι έγκυος

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved