Ένα γράμμα στον εαυτό μου που περιμένει παιδί

Αν θα στέλνατε ένα γράμμα με αποδέκτη τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, τι θα του γράφατε;

Ένα γράμμα στον εαυτό μου που περιμένει παιδί

Η Lana Hallowes το επιχείρησε και απευθυνόμενη στο εαυτό της, αναφέρει τα εξής:

«Πρώτα απ ΄όλα επίτρεψέ μου να σου πω πόσο όμορφη είσαι. Λάμπεις. Ξέρω βέβαια ότι υποφέρεις από ναυτίες και από πόνους στη μέση που μπορεί να σε καθηλώνουν στον καναπέ, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή, συντελείται στο σώμα σου ένα θαύμα, και αυτό ένα από τα πιο μοναδικά πράγματα που θα ζήσεις ποτέ.

Βέβαια, υπάρχουν και μερικά ακόμα πράγματα που θα ήθελες να ξέρεις.

Χαλάρωσε και απόλαυσε το ταξίδι.

Ξέρω ότι διαβάζεις τα πάντα γύρω από την ανατροφή του μωρού, αλλά μην το παρακάνεις. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις τα πάντα. Άλλωστε η μητρότητα δεν είναι όπως την περιμένεις ή σου την περιγράφουν. Είναι πολύ περισσότερα από όσα ήλπιζες ποτέ ότι θα ήταν. Δεν ξέρεις τι είδους μαμά θα γίνεις παρά μόνο όταν γεννήσεις και αρχίζεις να φροντίζεις το μωρό σου.

Μην ξοδεύεις τα χρήματά σου για πράγματα που μπορεί να αποδειχθούν άχρηστα.

Το ένστικτο σου μπορεί να μην είναι αλάνθαστο, ωστόσο είναι αυτό που θα σε καθοδηγεί σωστά τις περισσότερες φορές στο μεγάλωμα του παιδιού σου. Σίγουρα δεν γνωρίζεις τα πάντα, αλλά, ποιος μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο; Εσύ με το μωρό σου θα βρεις την άκρη, τελικά.

Απόλαυσε το σεξ όσο μπορείς.

Το σεξ δεν πεθαίνει με τον ερχομό του παιδιού απλά γίνεται διαφορετικό και ίσως τον πρώτο καιρό, πιο σπάνιο. Μην φοβάσαι το σεξ στην εγκυμοσύνη. Αν υπάρχει διάθεση, υπάρχει και ο τρόπος.

Ξεκουράσου και κοιμήσου.

Μιλώντας για ύπνο, κοιμήσου όσο μπορείς περισσότερο. Τουλάχιστον θα έχεις την ικανοποίηση ότι όταν μπορούσες, κοιμόσουνα, γιατί μετά τη γέννηση του μωρού, σε περιμένουν πολλές, μα πάρα πολλές μέρες αγρύπνιας.

Ο θηλασμός δεν είναι πάντα εύκολος αλλά αξίζει τον κόπο.

Δεν υπάρχει εύκολος ή μόνο δύσκολος τρόπος θηλασμού. Το μωρό σου κι εσύ θα βρεις τις ισορροπίες και θα μοιραστείς μαζί του μοναδικές στιγμές.

Να είσαι ευγενική και επιεικής με τον εαυτό σου

Πρέπει να τρως και να κοιμάσαι καλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου. Επίσης, να παραμείνεις ήρεμη, χωρίς άγχος, και να απολαύσεις την περίοδο της εγκυμοσύνης σου.

Η ζωή σου πρόκειται ν’ αλλάξει τελείως και εσύ μαζί.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved