Τα τρία πράγματα που δεν θα κάνω στα πρώτα γενέθλια του παιδιού μου

Τα πρώτα γενέθλια του παιδιού είναι πολύ σημαντικά. Κυρίως για τους γονείς που αισθάνονται τύψεις αν δεν γιορτάσουν τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού τους.

Τα τρία πράγματα που δεν θα κάνω στα πρώτα γενέθλια του παιδιού μου

Έτσι, ξεκινάει η προετοιμασία των γενεθλίων, που περιλαμβάνει προσκλήσεις, φαγητό, διακόσμηση, τούρτα, δωράκια και πολλά άλλα που προκύπτουν στην πορεία. 'Εχω πολλές συμβουλές να σας δώσω αλλά θα σας πω την πιο σημαντική: Δεν πρόκειται στα πρώτα γενέθλια του δεύτερου μωρού μου να κάνω τα εξής τρία πράγματα:

Μαγείρεμα

Το φαγητό σε ένα πάρτι είναι το βασικό πρόβλημα για τη μητέρα. Με δεδομένο ότι το φαγητό δεν απευθύνεται στα μωρά ενός έτους αλλά κυρίως στα άλλα μεγαλύτερα παιδάκια- αδελφάκια που θα έρθουν και φυσικά στους γονείς, ξεκινάς να φτιάξεις μια λίστα με τα φαγητά που πρέπει να μαγειρέψεις. Να είναι μόνο κρύα ή και ζεστά; Να είναι μόνο κρεατικά ή να προσθέσεις και ζυμαρικά; Ποιες σαλάτες είναι κατάλληλες; Θα τους αρέσουν ή θα μείνουν όλα άθικτα; Περνάς λοιπόν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μαγειρεύοντας και μετά το τέλος του πάρτι τα μαζεύεις σε ταπεράκια! Αποφάσισα λοιπόν ότι δεν θα μπω σε αυτή διαδικασία. Το μενού θα έχει τα εξής:

- Mini bagels και τυρί κρέμα, τα οποία θα τα έχω προμηθευτεί την ίδια μέρα, κριτσίνια και σκληρά τυριά (για τους μεγάλους)
-Φρούτα
-Χυμούς για τα παιδιά, καφέδες και κρασί ή μπύρες για τους γονείς
-Cupcakes για μικρούς και μεγάλους
-Ατομικά πιτάκια ή μικρές πίτσες

Θέμα

Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να έχουν τα παιδικά πάρτι ένα θέμα. Το πάρτι, είναι «τούρτα, μπαλόνια, δώρα». Τόσο απλά. Γιατί θα πρέπει να κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη; Εκτός και αν ο ίδιος ο γονιός θέλει να κάνει το πάρτι του παιδιού του αξέχαστο ( για τον ίδιο, γιατί το παιδί του δεν θα το θυμάται).

Δώρα

Οι περισσότεροι γονείς αναρωτιούνται τι δώρο να κάνουν στο μωρό τους που γίνεται ενός. Τους προτείνω λοιπόν να του αγοράσουν κάτι απλό , γιατί είναι μωρό και σίγουρα δεν πρόκειται να δυσαρεστηθεί ή να τους παρεξηγήσει. Τα «προβλήματα» ξεκινούν όταν το παιδί έχει απαιτήσεις και παραγγέλνει από νωρίς τα δώρα στους γονείς του.

Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους γονείς είναι το εξής: Τα πρώτα γενέθλια του παιδιού σας είναι σημαντικά πολύ περισσότερο για σας τους γονείς απ’ ότι για τα παιδιά σας. Αυτό αλλάζει καθώς μεγαλώνουν και εκεί θα κληθείτε πραγματικά να οργανώσετε πάρτι όχι που θα αρέσουν σε σας αλλά στα παιδιά σας.

To αρχικό κείμενο της Claire Zulkey μπορείτε να το βρείτε εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved