Η διατροφή της μαμάς: Το καλύτερο μπαχαρικό για να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα

Ποιο είναι το μπαχαρικό που θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα σύμφωνα με τους ειδικούς;

Η διατροφή της μαμάς: Το καλύτερο μπαχαρικό για να αντιμετωπίσετε το φούσκωμα

Το ωφέλιμο μπαχαρικό που μεταξύ άλλων ανακουφίζει από το φούσκωμα.

Bigstock

Το φούσκωμα στην κοιλιά προκαλεί δυσφορία και ενόχληση, είτε προκαλείτε από το πολύ φαγητό, είτε από την περίοδο, είτε από την ευαισθησία στο έντερο. Για την αντιμετώπισή του, οι ειδικοί εστιάζουν στην κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, μεταξύ των οποίων και ένα μπαχαρικό το οποίο εκτός των άλλων, θα δώσει άρωμα και γεύση στα φαγητά σας. Ποιο είναι αυτό; Το τζίντζερ.

«Το τζίντζερ περιέχει ωφέλιμα συστατικά, όπως η τζιντζερόλη η οποία έχει αντιφελγμονώδεις ιδιότητες» αναφέρει η ειδικός Kanchan Koya, συγγραφέας του βιβλίου The Spice Spice Baby Cookbook. «Μειώνει τα αέρια και το φούσκωμα και αυτό γιατί μειώνει τις φλεγμονές οι οποίες μπορούν να τα προκαλέσουν όπως και άλλα γαστρικά προβλήματα».

Μία μικρή ποσότητα από τζίντζερ την ημέρα μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές όπως αναφέρει και η ειδικός, παράλληλα, όμως, έχει και άλλα οφέλη όπως την ανακούφιση από συμπτώματα ναυτίας και εμετού, σύμφωνα με έρευνα του 2022 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients.

«Επιπλέον, το τζίντζερ αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου» προσθέτει η Koya. «Μπορεί να χαλαρώσει του μύες του γαστρεντερικού σωλήνα ένα έχετε μυϊκούς σπασμούς ή κράμπες στο στομάχι».

Αν θέλετε να προσθέσετε τζίντζερ στη διατροφή σας, αλλά σας αποθαρρύνει η έντονη γεύση του, η Koya έχει μερικές προτάσεις:

«Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ρίζα τζίντζερ τρίβοντάς την ή κόβοντάς την σε φέτες στο τσάι ή μαγειρευτά φαγητά», αναφέρει. «Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την αποξηραμένη σκόνη τζίντζερ, η οποία έχει επίσης πολλά οφέλη και τείνει να έχει μια ελαφρώς πιο απαλή γεύση. Έτσι, αν νιώθετε ότι το ωμό τζίντζερ είναι υπερβολικό για εσάς, μπορείτε σίγουρα να χρησιμοποιήσετε το τζίντζερ σε σκόνη.»

Τζίντζερ και απώλεια βάρους

Έρευνα δείχνει ότι η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και οξειδωτικό στρες το οποίο προκαλείται από βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το τζίντζερ ελέγχουν στον έλεγχο των ελεύθερων ριζών και επιπλέον έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που αντιμετωπίζουν και μειώνουν τις φλεγμονές.

Οι παραπάνω ιδιότητες του τζίντζερ δεν συμβάλλουν άμεσα στην απώλεια βάρους, η επίδρασή τους ωστόσο βοηθά στην πρόληψη καρδιακών παθήσεων και άλλων επιπτώσεων της παχυσαρκίας, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό.

Άλλη έρευνα που έγινε πάνω σε διάφορες μελέτες σχετικά με την κατανάλωση τζίντζερ και την απώλεια βάρους, έδειξε ότι το τζίντζερ έχει σημαντική επίδραση στην απώλεια βάρους και κοιλιακού λίπους. Οι τζιντζερόλες φαίνεται να έχουν σημαντικές επιδράσεις στην βιολογική δραστηριότητα του σώματος δρώντας κατά της παχυσαρκίας και επιταχύνοντας τη διαδικασία της πέψης. Έρευνες επίσης δείχνουν ότι οι τζιντζερόλες σταθεροποιούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, κάτι που επίσης συμβάλει στην απώλεια βάρους.

Με πληροφορίες από eatingwell.com, healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved