Πώς να μειώσετε το φούσκωμα που νιώθετε στην κοιλιά (vid)

Το φούσκωμα όπως και το πρήξιμο που νιώθετε συχνά στην κοιλιά είναι πολύ ενοχλητικό.

Πώς να μειώσετε το φούσκωμα που νιώθετε στην κοιλιά (vid)

Τις περισσότερες φορές, τα αίτια του φουσκώματος είναι αβλαβή και δεν πρέπει να εμπνέουν ανησυχία.

Ορισμένες τροφές αλλά και το άγχος επηρεάζουν σημαντικά τον οργανισμό και ενδέχεται να σας προκαλούν φούσκωμα.

H πιο κοινή αιτία του φουσκώματος είναι τα αυξημένα αέρια στο έντερο. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τον πόνο, είναι να μειώσετε την κατανάλωση τροφών που είναι γνωστό ότι προκαλούν αέρια, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, τα κρεμμύδια και το μπρόκολο.

Επίσης η τροφική δυσανεξία προκαλεί φούσκωμα λόγω της παραγωγής αερίων κατά την πέψη των τροφών ή όταν το έντερο δεν εκκενωθεί σωστά.

Οι ένοχες τροφές είναι τα γαλακτοκομικά, το σιτάρι, η γλουτένη, τα όσπρια, τα σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο και λαχανάκια Βρυξελλών) και τα τεχνητά γλυκαντικά. Η υπερκατανάλωση απλών σακχάρων και επεξεργασμένων τροφών, μπορούν επίσης να προκαλέσουν φούσκωμα.

Η κοιλιοκάκη επίσης αποτελεί ένα αυτοάνοσο νόσημα που οφείλεται στην απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος στη γλουτένη. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν φούσκωμα, διάρροια, πόνο στο στομάχι, ενώ στα παιδιά μπορεί να εμφανίζεται καθυστέρηση στην ανάπτυξη. Η αντιμετώπισή της απαιτεί τον πλήρη αποκλεισμό της γλουτένης από τη διατροφή, μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στο σιτάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί χρήσιμα tips για το πώς μπορείτε να μειώσετε το φούσκωμα που νιώθετε στην κοιλιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved