Πράγματα που οι γονείς δεν πρέπει να κάνουν αν ξενύχτησαν με το μωρό

Η φροντίδα του μωρού είναι δύσκολη υπόθεση και ακόμη πιο δύσκολα είναι τα ξενύχτια αλλά το... έχετε💪 

Πράγματα που οι γονείς δεν πρέπει να κάνουν αν ξενύχτησαν με το μωρό

Κουρασμένη μαμά κοιμάται όρθια, όσο το μωρό της τρώει δίπλα της

Bigstock

Ορίστε μερικά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε εάν σας κράτησε ξύπνιους όλη νύχτα το μωρό και τρία που πρέπει να κάνετε.

Να βγείτε από το σπίτι

Θα υπάρξουν άνθρωποι εκεί έξω που θα σας μιλήσουν και θα σας δουν με τους μαύρους κύκλους.

Να μαγειρέψετε τοστ

Μαγειρέψτε ο,τι άλλο θέλετε εκτός από τοστ. Μη βάλετε την τοστιέρα στην πρίζα γιατί θα ξεχάσετε να τη βγάλετε. Αν πάλι θέλετε να φάτε τοστ, φάτε το άψητο.

Να googlαρετε

Ποτέ μα ποτέ μην googlάρετε «πώς μπορώ να αναπληρώσω τον χαμένο ύπνο» ή «το μωρό ξυπνά μέσα στη νύχτα τι να κάνω». Τίποτε δεν θα βοηθήσει. Θα επιβιώσετε από αυτό 100% όπως επιβιώνουν και άλλοι ξενύχτηδες γονείς.

Να διαβάσετε βιβλία για γονείς

Εκτός και αν μισείτε το μωρό σας. Για την ακρίβεια, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και μην διαβάζετε βιβλία για φροντίδα μωρών καθόλου.

Κουρασμένη και άυπνη μαμά κρατά το μωρό της αγκαλιά

Bigstock

Να καθαρίσετε το σπίτι

Ξέρουμε, ξέρουμε, είναι δύσκολο να βλέπετε τα ριχτάρια του καναπέ ξέστρωτα, τα άπλυτα να περιμένουν στον νεροχύτη, τα παιχνίδια να είναι στο πάτωμα και γενικά να υπάρχει ακαταστασία τριγύρω, όμως το μωρό σας δεν προσέχει την ακαταστασία και δεν το νοιάζει καθόλου.

Να οδηγήσετε αυτοκίνητο

Μην πιάσετε το τιμόνι αν έχετε ξενυχτήσει. Είναι σαν να οδηγείτε μεθυσμένη. Είναι κακή ιδέα.

Να βάλετε πλυντήριο

Εκτός και αν έχετε ξεμείνει από ρούχα. Ο λόγος που προτείνουμε το να μην βάλετε πλυντήριο είναι απλός. Θα ξεχάσετε τα ρούχα τρεις μέρες μέσα και μετά θα πρέπει να τα βάλετε να πλυθούν ξανά.

Να συζητήσετε με τον σύντροφό σας

100% θα τσακωθείτε. Είναι βέβαιο. Οπότε μην μιλάτε και πολύ. Αφήστε να υπάρχει ησυχία στο σπιτικό σας και ένας ζεστός καφές που θα απολαμβάνετε για να χαλαρώσετε.

Πράγματα που πρέπει να κάνετε αν ξενυχτήσατε όλο το βράδυ με το μωρό

Να ξυπνήσετε

Ναι, ξυπνήστε κανονικά το πρωί και κάντε ένα power ντους. Αυτό θα σας βοηθήσει να γεμίσετε ενέργεια. Φορέστε άνετα ρούχα, φτιάξτε καφέ και απολαύστε τη στιγμή ησυχίας μέχρι να ξυπνήσει ξανά το μωρό.

Να αγκαλιάσετε το μωρό σας

Μην έχετε νεύρα. Το μωρό σας απλά σας κρατάει ξύπνια γιατί σας θέλει κοντά του. Αγκαλιάστε το λοιπόν και κάντε χουζούρια μαζί στον καναπέ.

Να μιλήσετε στο τηλέφωνο με μια φίλη

Αφού πιείτε το πρωινό σας καφεδάκι, τηλεφωνήστε στην κολλητή σας και μιλήστε της. Θα αποφορτιστείτε, θα γελάσετε και θα γεμίσετε επίσης με θετική ενέργεια που θα σας βοηθήσει να βγάλετε τη μέρα.

Το έχετε! Συνεχίστε... κάνετε καλή δουλειά!

με πληροφορίες από το mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved