Μαμά και διατροφή: Τρεις λόγοι που αισθάνεστε πρήξιμο μετά το φαγητό

Πρήξιμο μετά το φαγητό: Τρία λάθη που είναι πιθανόν να κάνετε.

Μαμά και διατροφή: Τρεις λόγοι που αισθάνεστε πρήξιμο μετά το φαγητό

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ίσως νιώθετε πρήξιμο μετά το φαγητό και δεν είναι πάντα η ποσότητα που έχετε καταναλώσει.

Ωστόσο, αυτό το ξαφνικό αίσθημα φουσκώματος είναι ενοχλητικό και σας προκαλεί δυσφορία ανεξάρτητα από το πόσο έχετε φάει.

Πού μπορεί λοιπόν να οφείλεται το πρήξιμο ειδικά μετά το φαγητό;

Σύμφωνα με την Somya Luhadia, πιστοποιημένη γυμνάστρια και ειδική σε θέματα διατροφής, υπάρχουν ορισμένα λάθη που πιθανόν κάνετε κατά τη διάρκεια του φαγητού που οδηγούν σε πρήξιμο ή φούσκωμα.

fouskoma-stin-koilia1.jpg

Ας δούμε ποια είναι αυτά:

Τρώτε πολύ γρήγορα

Όταν τρώτε πολύ γρήγορα, καταπίνετε περισσότερο αέρα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και αέρια. Τρώτε λοιπόν αργά και μασήστε το φαγητό έτσι ώστε να γίνεται σωστά η διάσπαση της τροφής και κατ΄επέκταση η πέψη.

Είναι πολύ πικάντικο το φαγητό

Τα φαγητά που είναι πικάντικα πέραν του μετρίου (υπερβαίνει δηλαδή τις ημερήσιες ανάγκες), μπορεί να προκαλέσει οξύτητα και, κατά συνέπεια, φούσκωμα.

1656104019378-17694521-fouskoma-stin-koilia.jpg

Τρώτε πολύ αλάτι

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού, αυξάνει την ποσότητα του νατρίου στο σώμα και μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Εάν καταναλώνετε πολύ αλάτι, τα νεφρά δυσκολεύονται να αποβάλλουν τις περιττές ποσότητες από το σώμα και έτσι προκαλείται κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα να νιώθετε πρήξιμο και φούσκωμα μετά το φαγητό.

Πώς να ανακουφιστείτε από το φούσκωμα

Εάν ορισμένες τροφές προκαλούν φούσκωμα, υπάρχουν κάποιες άλλες που μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφισή του. Μπορείτε να μασήσετε μερικούς σπόρους μάραθου, να φάτε μια μπανάνα ή αγγούρι ή απλώς να πιείτε ένα ζεστό τσάι από βότανα.


Και το αβοκάντο βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών, στο πρήξιμο και στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού. Πηγή βιταμίνης Κ και E και διαλυτών φυτικών ινών, έχει αντιοξειδωτική δράση.

Η υγιεινή διατροφή συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της καλής υγείας. Τρώτε τις σωστές τροφές και τρώτε τις σωστά. Θυμηθείτε να μην τρώτε πολύ αργά το βράδυ,δηλαδή λίγες ώρες πριν τον ύπνο και να διατηρείτε τον εαυτό σας σωματικά δραστήριο για να αποτρέψετε διάφορα πεπτικά προβλήματα.

Πηγή: food.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved