Οι δύσκολες στιγμές της μητρότητας μέσα από χιουμοριστικά σκίτσα

Η μητρότητα όπως πραγματικά είναι.

Νίκη Παπανικολάου
Οι δύσκολες στιγμές της μητρότητας μέσα από χιουμοριστικά σκίτσα
Instagram / julcheck_

Το να είσαι μαμά είναι μια συναρπαστική εμπειρία αλλά συνοδεύεται και από πολλές προκλήσεις.

Ποιες να πρωτοαναφέρουμε; Τις άγρυπνες νύχτες, τις ατελείωτες ευθύνες, το συνεχές τρέξιμο, την κούραση, την εξουθένωση;

Ναι, η μητρότητα είναι απαιτητική τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Αλλά υπάρχουν μαμάδες όπως η Yulia Enslinger που χειρίζονται αυτές τις δυσκολίες με χιούμορ.

Η Yulia είναι μια καλλιτέχνιδα που μέσα από τα κόμικς – σκίτσα δείχνει με έναν πρωτότυπο τρόπο πώς είναι να είσαι μαμά. Και παρόλο που αποτυπώνει σε αυτά αρκετές δύσκολες στιγμές, η θετική ματιά της φαίνεται ότι βρίσκει συνοδοιπόρους κι άλλες μητέρες αλλά και γονείς σε αυτό το απρόβλεπτο, ταξίδι της μητρότητας.

Μαμά αποτυπώνει σε σκίτσα τις δικές της δύσκολες και εύκολες στιγμές της μητρότητας

https://www.instagram.com/reel/C3ACyn7MjWL/

Πραγματικές εμπειρίες

Τα κόμικς της Yulia Enslinger είναι εμπνευσμένα από τις δικές της εμπειρίες, γι΄αυτό και πολλές γυναίκες όχι μόνο τα κατανοήσουν αλλά αναγνωρίζουν σε πολλά από αυτά τον εαυτό τους.

Όπως έχει πει σε συνέντευξή της στο Bored Panda, της αρέσει πολύ ο χορός αλλά και να μαθαίνει καινούργια πράγματα. Και φυσικά δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς χιούμορ.

https://www.instagram.com/p/Cz-y-YEMcdM/

«Μου αρέσει να φτιάχνω ανόητα πράγματα με τα παιδιά μου και τον σύζυγό μου. Επίσης, επιζητώ την πνευματική ανάπτυξη και μαθαίνω όσα περισσότερα μπορώ για τον εαυτό μου, τους άλλους ανθρώπους, τις ενέργειες και τον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά η καλλιτέχνιδα.

https://www.instagram.com/p/B881uoSoERN/

Όσον αφορά την ενασχόλησή της με τον σχεδιασμό κινουμένων σχεδίων, είναι κάτι που κάνει από τότε που θυμάται τον εαυτό της: « Εφηύρα τον δικό μου χαρακτήρα, τη μικροσκοπική "Τζούλια" με ένα ροζ πουκάμισο όταν πήγα στο σχολείο! Είναι πάντα εκεί για μένα. Όταν έγινα μαμά, ήμουν τόσο σοκαρισμένη με το πώς άλλαξε η ζωή μου και ήθελα να μοιραστώ τα συναισθήματά μου με τον κόσμο. Έτσι άρχισα να σχεδιάζω κόμικς στο διαδίκτυο».

https://www.instagram.com/p/CIgYknPloF1/
https://www.instagram.com/p/B4b6Ue1ISxi/
https://www.instagram.com/p/B2Lumm1oahQ/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved