Μια τρυφερή γέννηση στο νερό - Ένα υπέροχο βίντεο τοκετού

Ένα μοναδικό βίντεο που δείχνει ένα μωρό τα πρώτα λεπτά της ζωής του.

Μια τρυφερή γέννηση στο νερό - Ένα υπέροχο βίντεο τοκετού

πηγή: @monetnicolebirths

Δεν υπάρχει τίποτε πιο όμορφο από τον τοκετό. Τη στιγμή που μια γυναίκα φέρνει στον κόσμο το μωρό της. Είτε με φυσιολογικό τοκετό, είτε με καισαρική τομή, είτε στο σπίτι, το μαιευτήριο, ακόμη και μέσα στο νερό, η στιγμή που ένα μωρό έρχεται στον κόσμο είναι εκπληκτική. Σπουδαία.

Το θαύμα της φύσης!

Η Monet Nicole φημίζεται όχι μόνο για τις φωτογραφίες τοκετού που απαθανατίζει, αλλά και για όλες τις στιγμές που απαθανατίζει με την κάμερά της.

Μια τέτοια στιγμή κατέγραψε και δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Η ίδια σχολίασε κάτω από το τρυφερό της βίντεο.

«Μια γαλήνια γέννηση στο νερό. Αυτό το μωρό γεννήθηκε έχοντας ολόγυρά του την οικογένειά του!».

https://www.instagram.com/reel/Cw3H4-nppbT/

Όπως θα δείτε η μικρούλα έχει πάρα πολύ εμβρυικό σμήγμα (vernix caseosa).

Το vernix caseosa είναι ένα προστατευτικό στρώμα στο δέρμα του μωρού. Έχει λευκό χρώμα και η υφή του θυμίζει αυτή μαλακού τυριού. Το εμβρυικό σμήγμα αναπτύσσεται όσο ακόμα το μωρό είναι στη μήτρα για αυτό και κομμάτια του παραμένουν κολλημένα στο δέρμα του μωρού και μετά τον τοκετό.

Τι κάνει όμως το εμβρυικό σμήγμα και γιατί υπάρχει; Αρχικά είναι σημαντικό να αντιληφθούμε το περιβάλλον της μήτρας που μεγαλώνει το μωρό. Για 40 εβδομάδες, το έμβρυο περιβάλλεται από αμνιακό υγρό, και το εμβρυικό σμήγμα προστατεύει το ευαίσθητο δέρμα του μωρού από αυτό. Επίσης, το vernix casoesa, συμβάλλει και στο να είναι το δέρμα του μωρού απαλό και μαλακό μετά τον τοκετό και επίσης το προστατεύει από μολύνσεις μέσα στη μήτρα.

Η ποσότητα του εμβρυικού σμήγματος μειώνεται όσο πλησιάζει η ώρα του τοκετού και είναι απόλυτα φυσιολογικό ποσότητα του vernix casoesa να εντοπίζεται στο μωρό και μετά τον τοκετό. Αντίστοιχα, τα μωρά που έχουν γεννηθεί πρόωρα είναι πιθανό να έχουν ακόμα περισσότερη ποσότητα ενώ τέλος, τα μωρά που γεννιούνται πολύ μετά τον τοκετό είναι πιθανό να μην έχουν και καθόλου.

Ακολουθούν φωτογραφίες με μωρά καλυμμένα από αυτό το προστατευτικό σμήγμα. Στιγμιότυπα της ίδιας φωτογράφου, έτσι όπως τις έχει αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved