Tips για μαμάδες: Πέντε φρούτα και λαχανικά που καθαρίζετε με λάθος τρόπο

Από ποια πλευρά ξεφλουδίζετε την μπανάνα; Πώς κόβετε το κρεμμύδι και ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε πατάτες;

Tips για μαμάδες: Πέντε φρούτα και λαχανικά που καθαρίζετε με λάθος τρόπο
pexels.com / photo credits Daria Shevtsova

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι μίας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και τα απολαμβάνουμε σκέτα, σε σαλάτες και διάφορα φαγητά.

Σίγουρα έχετε κόψει άπειρες πατάτες, κρεμμύδια και κάθε λογής φρούτα στη ζωή σας. Έχετε αναρωτηθεί όμως εάν τα κόβετε με τον σωστό τρόπο; Η απάντηση παραδόξως είναι όχι, ή τουλάχιστον όχι μέχρι τώρα. Ας δούμε τα συνηθέστερα λάθη που όλοι κάνουμε στο κόψιμο των λαχανικών.

Δεν κόβετε την ρίζα του κρεμμυδιού

Όχι, δεν αρκεί απλώς να ξεφλουδίσουμε και να κόψουμε το κρεμμύδι. Ο πιο σωστός τρόπος είναι να αφαιρέσουμε τη ρίζα, να βγάλουμε τη φλούδα και το εξωτερικό φύλλο κι έπειτα να το κόψουμε σε κομμάτια, μικρά ή μεγάλα, ανάλογα με τη συνταγή.

Πρώτα καθαρίζετε κι έπειτα βράζετε τις πατάτες

Βράζοντας πρώτα τις πατάτες, η φλούδα θα φεύγει πολύ πιο εύκολα χωρίς καν να χρειαστείτε να χρησιμοποιήσετε μαχαίρι ή το ειδικό εργαλείο για τις φλούδες.

floudes

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits: Polina Tankilevitch

Δεν χρησιμοποιείτε αρκετά κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τις μελιτζάνες

Το εσωτερικό της μελιτζάνας οξειδώνεται πολύ γρήγορα και εύκολα όταν κόβεται, για αυτό και από μπεζ, λίγο μετά το κόψιμο αρχίσει να μαυρίζει. Μπορείτε να μειώσετε την οξείδωση και να γλιτώσετε το μαύρισμα εάν κόψετε τη μελιτζάνα με ένα αρκετά κοφτερό μαχαίρι, με λεπτή λεπίδα.

Ξεφλουδίζετε τα καρότα

Η φλούδα του καρότου περιέχει και τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Αντί να την καθαρίζετε και να την πετάτε, μπορείτε να πλύνετε το καρότο πολύ καλά και να το χρησιμοποιείτε όπως είναι στις συνταγές σας.

Κόβετε την μπανάνα από την λάθος πλευρά

Από ποια πλευρά κόβετε εσείς την μπανάνα; Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος δεν είναι από το κοτσάνι, όπως μπορεί να νομίζατε. Βγάλτε τη φλούδα από τη μπανάνα ξεκινώντας από την άλλη πλευρά.

Πηγή: Με πληροφορίες από το insider.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved